Izvor:
18.02.2018 u 00:30
0

ŠETNJA ZA ZDRAVIJI ŽIVOT: Tuzlani protestuju zbog zagađenog vazduha!

Građani Tuzle danas su mirnom protestnom šetnjom ukazali na veliki problem zagađenja vazduha u tom gradu.

Više od 300 građana Tuzle okupilo se na Trgu slobode, ističući da žele da se ovaj problem reši.

Član grupe "Pokret za čist zrak" iz Tuzle i jedan od organizatora protestne šetnje Srđan Janjić rekao je da se ovim okupljanjem želi pokazati svim nivoima vlasti, ali i pojedincima koji u peći lože sve i svašta, da su građani protiv zagađenja vazduha i da žele čist vazduh za sebe i svoju decu.

– Ovom demokratskom šetnjom pokušavamo da pokažemo da smo za čist vazduh, ali za sve nas – rekao je Janjić.

Volonteri grupe "Pokret za čist zrak", koja je organizator protesta, simbolično su građanima Tuzle podelili i zaštitne maske, nakon čega su krenuli kroz grad kako bi šetnjom sa maskama na licu iskazali nezadovoljstvo zagađenim vazduhom.

Prema podacima Svetskog centra za merenje kvaliteta vazduha /AQICN/, 12. februara, indeks kvaliteta vazduha u Tuzli u 12.00 časova iznosio je 220, dok je u 15.00 imao tendenciju rasta i dostigao je 236, što je daleko od dozvoljenog indeksa 50.

Prema ovim merenjima, istog dana u Lukavcu u 13.00 indeks kvaliteta vazduha iznosio je 601, što je visoko iznad dozvoljenog indeksa 50.

Izvor: Srna
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter