Izvor: Tanjug
25.12.2022 u 17:41
0

SNSD ponovo je uputio žalbu Apelacionom veću Suda BiH zbog sporne odluke CIK-a: „Potpuno je jasno da ovaj sastav CIK, koji je izabran na nezakonit način, isključivo donosi političke odluke!“

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je ponovo uputio žalbu Apelacionom veću Suda Bosne i Hercegovine na odluku Centralne izborne komisije (CIK) da prihvati sporni glas za PDP-ovog kandidata u srpskom klubu Doma naroda BiH.

Portparol SNSD Radovan Kovačević ocenio je da je odluka CIK sramna i nezakonita.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„S obzirom na to da je sada već potpuno jasno da je ovaj sastav CIK-a spreman da donosi isključivo političke odluke, a ne odluke u skladu sa zakonom, kao i to da ne poštuje sudske odluke i uputstva suda, ovaj put smo zatražili od Suda da odlučuje u tzv. sporu pune jurisdikcije, to jeste da preinači odluku CIK-a“, rekao je Kovačević.

On je naglasio da SNSD smatra da Sud ovaj put ne treba da odlučuje samo o žalbi SNSD-a, nego treba da odlučuje i o samom sebi, autoritetu vlastitih odluka, pa i same svrhe Suda u pravnom sistemu.

„Potpuno je jasno da ovaj sastav CIK, koji je izabran na nezakonit način, isključivo donosi političke odluke i da sada rade ono što je potrebno izbornim gubitnicima u BiH a to je da u interesu SDA što više oduglovače formiranje vlasti i formiranje Doma naroda, kao i to da glavnim partnerima SDA, a to su PDP i SDS, omoguće da imaju nekakav kapacitet, nekakvu nadu da, bez obzira na to što je izborna volja građana Republike Srpske takva da SNSD treba da čini vlast, da im pruže bilo kakvu šansu da zajedno formiraju vlast i rade protiv interesa Republike Srpske“, istakao je Kovačević.

Zamenik češkog šefa diplomatije zadovoljan: Predsedavanje Evropskom unijom bilo je uspešno u pogledu Zapadnog Balkana, jer su ostvarena tri glavna cilja!

On je rekao da SNSD iskreno veruje da Sud neće podleći pritiscima, da će zaštiti svoj autoritet i da će doneti odluku u skladu sa pravom, u skladu sa zakonima i da će se se potvrditi odluka Narodne skupštine Republike Srpske u skladu sa izbornom voljom građana Republike Srpske i da će SNSD sačuvati četiri delegata kako su građani i odlučili.

Nakon što je CIK prvi put doneo odluku da prihvati listić koji je komisiji Narodne skupštine RS-a bio sporan, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je podneo žalbu Apleacionom sudu koje je potvrdilo opravdanost njegove žalbe i vratio CIK-u predmet na ponovno odlučivanje. Oni su pak doneli istu odluku kao i prvi put.

Zbog toga je sada SNSD zatražio od suda da odlučuje u tzv. sporu pune jurisdikcije, to jeste da preinači odluku CIK-a.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter