Izvor: Tanjug
22.09.2022 u 17:23
0

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: „Sud nas vraća na vreme „kadija te tuži, kadija ti sudi!“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske (RS), da je nepokretna imovina u vlasništvu RS i da u Dejtonskom mirovnom sporazumu piše da ona pripada entitetima.

Dodik je rekao da Sarajevo pokušava da neustavno ovlada onim što ne pripada BiH, Ustavni sud BiH nazvao je „nakaradnim sudom“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nazivaju se državom, a ovo nije država. Ustavni sud je nakaradan sud i sve najgore što sam ikada rekao o tom sudu i sada ponavljam“, naveo je on, a prenosi Srna.

Dodik je za ATV ocenio da smo se vratili na vreme „kadija te tuži, kadija ti sudi“, dodaju Nezavisne novine.

On je naglasio da u Ustavu BiH piše da sve ono što izričito nije dato BiH ne pripada BiH.

„Na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što entiteti daju. Međutim, oni hoće da promene tu paradigmu, doveli su čoveka koji nije izabran u Savetu bezbednosti, dovode strance u Ustavni sud, sa dva muslimana oni ovde keriraju šta hoće“, naveo je Dodik.

ODLUKA USTAVNOG SUDA BiH: Osporen Zakon o nepokretnoj imovini Srpske

Dodik je ocenio da Ustavni sud ne poštuje Ustav BiH.

„Kako da poštujete Ustavni sud koji ne poštuje Ustav“, upitao je on.

Ustavni sud BiH utvrdio je ranije danas da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti RS jer je to, kako je naveo, nadležnost BiH.

Ustavni sud je stavio van pravne snage Zakon o nepokretnoj imovini RS.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter