Izvor:
28.12.2023 u 10:44
0

STATUS SRPSKE OČUVAN: Srpska nije i neće propasti uprkos napadima jasan je Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je prošla godina bila izazovna i teška, ali da je Srpska sačuvala finansijsku i političku stabilnost.

Dodik je rekao da plate i penzije rastu, a za narednu godinu najavio je otvaranje tri velike fabrike sa više od 2.500 novih radnih mesta.

PRVI REZULTATI POPISA U CG: Za sada se izdvaja jedan podatak

– Povećana inflacija u prethodnoj godini naterala nas je da povećamo plate. Plate i penzije su ove godine realno porasle za tri odsto. Ostali smo na visokom nivou pokrivenosti uvoza i izvoza. Republika Srpska trenutno ima najveći broj zaposlenih ikada – rekao je Dodik.

On je naveo da su bolnice u Srpskoj obnovljene, da je očuvana stabilnost zdravstvenog sektora nakon udara epidemije korona virusa, te da su izgrađeni i rekonstruisani putevi.

– Radili smo na privlačenju investicija za izgradnju solarnih elektrana i modernizaciju termo i hidroelektrana, održavali finansiranje i funkcionisanje obrazovnog sistema – istakao je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska sačuvala finansijsku stabilnost, iako su mnogi predviđali kolaps.

– Mnogi, posebno oni zajedljivi i oni koji su protiv Republike, dolaze iz opozicione i kvazistručne javnosti, najavljivali su da ćemo propasti u šestom mesecu, pa kad se to nije desilo, onda su pričali o devetom mesecu. Pa sada vidimo da govore o 2026. godini. Od postojanja Republike Srpske, neki ljudi, neki iz FBiH, a neki iz Srpske, stalno se utrkuju da nam kažu kako ćemo propasti, ali ne propadamo – rekao je predsjednik Srpske.

On je istakao da je Republika Srpska sačuvala svoj politički status, koji je ove godine, kaže, napadnut više nego ikada.

– Napadan je kroz priču o lažnom visokom predstavniku, rigidnu politiku američkog ambasadora /Majkla Marfija/ i njegovih pristalica u Sarajevu, kao i kroz nemogućnost da se stvar pomeri sa političkim faktorom bošnjačkog naroda u pravac dogovora naroda Bosne i Hercegovine – naveo je Dodik i dodao da je Srpska sačuvana sa najstabilnijom strukturom vlasti do sada.

Dodik je rekao da Bosna i Hercegovina ima značajna sredstva, ali da zbog nemogućnosti dogovora o raspodjeli, odnosno zbog opstrukcija bošnjačkih predstavnika, ova sredstva ostaju neiskorišćena na računu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter