Izvor:
05.07.2017 u 01:24
0

TEŽAK DAN ZA CRNU GORU: Dok su vatrogasci smirivali požar u Tivtu, izbio još veći u Podgorici! (foto)

Podgorica — Požar u Krtolama kod Tivta je pod kontrolom, nakon što je ranije ugrozio kuće u jednom tivatskom naselju.

Tom prilikom evakuisani su stanovnici naselja i kupači plaže Plavi horizonti.

– Posle veoma dramatičnog popodneva na požarištu u Krtolima, gde su krtolski vatrogasci u poslednji trenutak uspeli da odbrane kuće u Novom naselju, situacija je mnogo bolja i može se reći da je požar pod kontrolom – kazao je medijima komandir Službe zaštite i spašavanja Tivta Zoran Barbić.

Požar koji je izbio juče popodne, rasplamsao se ranije danas uz jak vetar i visoke temperature i približio kućama okolnih naselja.

Iz obližnjeg, luksuznog, turističkog kompleksa Luštica Bej navedeno je da je stanje u tom naselju "redovno" i da se ne osećaju posledice velikog požara koji je pretio da "ugrozi" trasu ka naselju.

Gori makija i nisko rastinje, a u gašenju su uključeni vatrogasci iz primorskih opština, dok su tokom dana bili angažovani i avioni.

Teren su obišli ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić i predsednica opštine Tivat Snežana Matijević, dok su se povukli pripadnici Uprave pomorske sigurnisti i mornarice Vojske Crne Gore koji su bili u pripravnosti.

Na teritoriji Tivta aktivno je 20 požara, a na više mesta je gorelo i u Podgorici, gde jaki vetar pogoduje širenju vatre.

Svi požari u ta dva kvarta su lokalizovani ili su pod kontrolom.

I u Podgorici od jutros aktivno 15 požara. Kako je RTCG saopšteno iz Vatrogasne službe, vatra je pod kontrolom, pa nigde nije ugroženo stanovništvo ili objekti.
Načelnik podgoričke Službe zaštite i spašavanja, Andrija Čadjenović, rekao je Televiziji Crne Gore da su na području Podgorice aktivni požari na lokacijama Malobrdo, Jelin dub u Bratonožićima, u Štekama i na Vranjskim njivama.

– Gašenje požara otežava vetar, za sad nema ugroženih stanovnika i objekata – rekao je Čadjenović.

B92
Foto: Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter