Izvor: BSC Happy/Tanjug
24.07.2023 u 11:11
2

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR POLICIJE CRNE GORE! ABAZOVIĆ: Ruka pravde konačno stigla i do VESELINA VELJOVIĆA (VIDEO)

"Stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje"

Nekadašnji direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović priveden je na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odeljenja (SPO).

Veljović je uhapšen jutros u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. On je uhapšen u kući na Žabljaku, u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL). Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da Specijalno policijsko odeljenje, po naredbi suda, a po zahtevu Specijalnog drzavnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, obavlja „pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje“.

Veselin Veljović od leta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine u drugom mandatu ponovo bio prvi čovek crnogorske policije. Tokom karijere na čelu bezbednosnog sektora, Veselin Veljović je opozicionih partija, dela nevladinih organizacija i medija često optuživan za netransparentnost, zloupotrebu policije i moći, bespogovornu političku lojalnost Milu Đukanoviću, ali i za umešanost u brojne slučajeve prodaje državne imovine.

Nakon okončanja prvog mandata Veljović je bio savetnik tadašnjeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbednosti i odbrane, a u vreme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Veća za nacionalnu bezbednost. Kada je u decembru 2020. posle razgovora sa tadašnjim potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz UP ponovo je zaposlenje našao u kabinetu bivšeg predsednika Mila Đukanovića. Funkciju savetnika za bezbednost i odbranu Đukanovića, Veljović je obavljao sve do 20. maja ove godine.

Specijalno policijsko odeljenje je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva osim Veljovića je uhapsilo i Muja Nikočevića, a protiv njih i A.M. i N.M, koji se traže, podnelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.
Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica,a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL. „Aktivnosti SDT i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana“, rekao je Radonjić.

Abazović: Ruka pravde konačno stigla i do Veselina Veljovića

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitke nadležnima i povodom hapšenja nekadašnjeg direktora Uprave policije Crne Gore poručio, da je „ruka pravde konačno stigla i do Veselina Veljovića“.

„Čestitam na akciji SDT i SPO, na čelu sa gospodinom Predragom Šukovićem i svim službenicima sektora bezbednosti koji daju doprinos da se Crna Gora oslobodi od organizovanog kriminala. Idemo dalje, čeka nas još puno posla“. naveo je Abazović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR POLICIJE CRNE GORE! ABAZOVIĆ: Ruka pravde konačno stigla i do VESELINA VELJOVIĆA (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter