Izvor: BSC Happy/Tanjug
24.07.2023 u 10:11
0

HRVATSKI POLITIČAR KAŽNJEN SA 3.200 EVRA – zamenika gradonačelnika nazvao četnikom

"Ivoševića nazvao četnikom jer ga je njegovo ime asociralo da pripada srpskoj nacionalnosti"

Matej M. iz Domovisnkog pokreta u Splitu kažnjen je sa 3.200 evra zato što je na Fejsbuku za splitskog zamenika gradonačelnika Bojana Ivoševića napisao da je četnik i da bi ga trebalo „dobro polomiti“.

Kazna je izrečena po Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Na ročištu održanom pre četiri dana, kojem je prisustvovao i Ivošević, okriveljeni je na poziv sudije odbio da se izvini zameniku gradonačelnika. Pojašnjavajući zašto je Ivoševića nazvao četnikom, Matej M. je rekao da su „četnici banda“, a, prema njegovim rečima, aktuelna splitska vlast je banda. Majtej M. je kažnjen po prijavi Ivoševića, zbog toga što je na društvenoj mreži napisao: „Majku ti tvoju tebi i dvosmernoj traci. Sat vremena vozim debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomiti.“

Kazao je da je Ivoševića nazvao četnikom jer ga je njegovo ime asociralo da pripada srpskoj nacionalnosti.

„ZA DOM SPREMNI“ BESRAMNO ODJEKIVALO U SPLITU: Obeleženo osnivanje HOS-a!

Ivošević je, pak, kazao da je okrivljeni i pre stavljao objave uvredljivog sadržaja na njegov račun, ali ga nije prijavljivao, a da se za to sada odlučio da bi zaustavio u vređanju po nacionalnoj osnovi, kao i zbog pretnje da bi ga trebalo dobro polomiti. Mediji pišu da je Ivoševićev otac pripadnik srpske nacionalne manjine, rođen je u Somboru, a za vreme tzv. Domovinskog rata delovao je humanitarno. Ivošević je rekao i da su dva člana njegove porodice poginula u ratu kao pripadnici Hrvatske vojske „pa ovakve uvrede i njemu i njegovoj porodici teško padaju i vređaju dostojanstvo“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter