Izvor: rtcg.me
23.11.2023 u 08:22
0

VANDALI U ZANOSU U PODGORICI: Izbušili gume i skinuli tablice na više desetina vozila

U Podgorici je prethodnih dana oštećeno više desetina vozila. Zbog nekih od tih slučajeva, policija je za RTCG nezvanično saopštila da je podnela krivičnu prijavu protiv osobe koja je navodno i zabeležena na jednom snimku.

Ekipa TVCG razgovarala je s jednim od oštećenih koji je pretrpio veliku materijalnu štetu i koji poručuje da nadležni nisu zainteresovani. Iz tužilaštva nam je saopšteno da su danas formirali predmet protiv P.Š. zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

„Prvi put se desio napad u vidu izbušene jedne gume, kada sam sumnjao da li je to bilo izvršeno od nekog lica ili sam ja sam oštetio gumu. Nakon dva-tri dana se ponovio isti napad u vidu dve oštećene gume, potpuno izbušene, tad sam bio siguran da to nije slučajnost“, kaže za TVCG jedan od oštećenih.

I nije bila slučajnost. U Podgorici je oštećeno više desetina vozila. Desetak njih samo od 11. do 15. novembra. Građani prijavljuju bušenje, cepanje guma, krađu registarskih tablica, ali čak i ovakva oštećenja na vozilima.

POKUŠAO DA PREVARI KARABINJERE: Evo šta je tvrdio „ŠEF KAVAČKOG KLANA“ prilikom istrage

„Prošlog ponedeljka auto je potpuno uništeno u vidu ikseva po čitavom automobilu, prosutoj kiselini ili lepku po haubi. Moja šteta, to je deo štete koju pokriva osiguranje, iznosi preko 16.500 evra. Ja imam informaciju o još nekim ljudima koje su oštećeni, automobili ogrebani, izbušene gume, čak su i neki poslovni prostori nabijane čačkalice u bravu da ljudi ne bi mogli da otključaju, tako da su morali da obijaju bravu, lome prozore“, dodaje sagovornik TVCG.

A onda se pojavio snimak. Iz policije su za RTCG nezvanično kazali da su protiv jedne osobe podneli prijavu zbog krivičnog dela oštećenje tuđe stvari.

„Ja sam u policiju prijavio slučaj i odatle izašao, nakon čega sam pokušao njega da nateram da izađe iz kuće. Nakon čega su neki prijatelji pozvali policiju i njega su pritvorili, morale su da dolaze vatrogasna policija i hitna, jer nije hteo da otvori vrata. Po mojoj informaciji, on je pritvoren, poslat je u Kliničko-bolnički centar, gde je neki od psihijatara njega pustio.“

Uz obrazloženje, kako nam je kazao izvor iz policije, da ta osoba nije za hospitalizaciju. Pozivajući se na zakon o pravima pacijenata iz Kliničkog centra, ovaj slučaj nisu hteli da komentarišu. Zvanično ni policija.

„Zaključio sam da policiju ne interesuje mnogo ovi slučajevi, da Kliničko-bolnički centar ili psihijatrijska ustanova u Kotoru, odakle je on pušten, nisu nešto posebno zainteresovani. Nije teško pretpostaviti da, kao što se desilo i ranije pre nekoliko meseci u drugom gradu, da sa napada auta može se lako desiti napad na ljude“.

Iz Tužilaštva je saopšteno da su danas formirali predmet protiv P.Š. zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter