Izvor:
03.12.2018 u 17:28
0

VESELJI: Nepošteno za građane Kosova da nakon ispunjenja potrebnih kriterijuma ostaju jedini izolovani na Balkanu!

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju EU, Johanes Han, sastao se danas u Prištini sa predsednikom kosovskog parlamenta, Kadrijem Veseljijem, koji mu je preneo očekivanja građana Kosova da će EU biti jedinstva u pogledu ukidanja viza, s obzirom na to da je Priština, kako je naveo, ispunila sve kriterijume.

Koha onlajn je prenela da je Veselji Hanu rekao da je "nepošteno za građane Kosova da nakon ispunjenja potrebnih kriterijuma ostaju jedini izolovani na Balkanu".

Što se dijaloga sa Beogradom tiče, Veselji je, kako se navodi, rekao da je Priština posvećena postizanju konačnog sporazuma koji će "jednom i zauvek rešiti sva otvorena pitanja i istovremeno otvoriti put za pridruživanje Kosova Evropskoj uniji, UN , NATO i u druge organizacije".

Prema saopštenju iz Veseljijevog kabineta, predsednik parlamenta je Hana upoznao da će 14. decembra poslanici glasati o transformaciji KBS u vojsku.

Navodi se da je on tom prilikom ocenio da će to biti "važan korak za očuvanje mira na Balkanu, kao i jačenju partnerstva na NATO".

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter