Izvor:
02.12.2018 u 17:17
0

ZAEV: Ograđujem se od bilo kakvih razgovora o “paktu protiv Srbije“!

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da se "ograđuje od bilo kakvih razgovora o ''paktu protiv Srbije''".

"Želim da se ogradim od bilo kakvih razgovora, nisu postojali, niti ih je iko pominjao i samo apelujem i na Kosovo i na Srbiju da grade prijateljstvo kroz dijalog", kazao je Zaev.

Prema njegovoj tvrdnji, "takvi razgovori nisu nikada vođeni ni na jednom nivou".

"Kao vlada, mi u regionu, Evropi i svetu važimo za graditelje dobrosusedskih odnosa. Mi smo prijatelji sa svim našim susedima. Niko od nas to nije tražio, niti je pak razgovarano o ovom pitanju", rekao je Zaev.

On je tako odgovorio na pitanje o izjavi kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije".

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković je, nakon objavljivanja Hodžajeve izjave, zatražio od makedonskog premijera Zaeva da javno iznese stav da li je na strani Makedonije ili velikoalbanskog šovinizma.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ZhurnalMK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter