Izvor: B92.net
01.08.2021 u 08:45
0

DELTA SOJ KORONA VIRUSA MOGU DA PRENOSE I VAKCINISANE OSOBE

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštili su da delta soj koronavirusa, koji je jako zarazan, mogu da prenose i vakcinisane i nevakcinisane osobe.

PROČITAJTE JOŠ:

DODIK: Ne plašim se hapšenja – IĆI ĆU U SARAJEVO!

TRAGEDIJA NA VOŽDOVCU: Tri vatrogasne ekipe gasile požar

VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA: Smena turista – čeka se i do dva sata

U internom dokumentu u koji je uvid imao Vašington post, CDC apeluje na osoblje da promeni pristup pandemiji zbog delta varijante, kao i da se javnosti predoči opasnost od novog soja.

Takođe se navodi da postoje dokazi da oboleli od delta soja često bivaju hospitalizovani ili umiru.Ipak, CDC ističe i da su vakcine pokazale visok stepen efikasnosti u sprečavanju da se razvije ozbiljna klinička slika ili smrtni ishod.

CDC ističe da, iako je šansa da se vakcinisani zaraze znatno manja, i oni mogu prenositi virus na druge osobe, kao i nevackinisani.

Najpoznatiji stručnjak za infektivne bolesti u SAD Entoni Fauči kazao je da se nada da će američke regulatorne agencije narednog meseca izdati dozvolu za trajnu upotrebu vakcina, umesto sadašnje hitne, i da se nada da bi to takođe moglo da ubedi ljude da se vakcinišu.

Predsednik SAD Džozef Bajden je objavio da zaposleni u federalnim agencijama moraju da budu vakcinisani, a ako to neće, moraju da nose maske i da se redovno testiraju.

Bajden je najavio i da su „verovatne“ nove mere i restrikcije zbog situacije sa korona virusom, ali i rekao da se nada da će „ljudi shvatiti koliko je važno da se vakcinišu“.

Volmart je poslednja u nizu velikih američkih kompanija koja je propisala obaveznu vakcinaciju za svoje zaposlene u SAD. Prethodno su to najavile i velike tehnološke kompanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter