Izvor: tanjug
28.10.2021 u 11:29
0

Francuska zaplenila britanski brod zbog spora oko ribolova

Francuska je zaplenila jedan britanski ribarski brod, a drugom je dato usmeno upozorenje, usred eskalacije spora oko prava na ribolov posle Bregzita.

Francuska ministarka pomorstva Anik Žirarden je izjavila da su brodovi upozoreni tokom provere noćas kod grada Avr. 

PROČITAJTE JOŠ:SVE STAJE U RUSIJI! U Moskvi počeli prinudni neradni dani

Ona je dodala da se prvi brod nije odmah povinovao naredbi, a drugom nije bilo dozvoljeno da peca u francuskim vodama, zbog čega je zaplenjen.

Žirarden je na Tviteru napisala da je jedan od britanskih ribarskih brodova uhvaćen da peca u zalivu Sene bez odgovarajućih dozvola.

Čamac je, prema njenim rečima, preusmeren u luku Avr i zadržan od strane pravosudnih organa, gde bi njegov ulov mogao biti zaplenjen, a čamac zadržan dok se ne plati depozit.

Kapetan čamca rizikuje kaznene sankcije.

PROČITAJTE JOŠ: Šumski požar ugrožava čistoću vode Beča

Francuska je upozorila da će sledeće nedelje blokirati britanske brodove u nekim lukama, kao i da će pooštriti provere britanskih čamaca i kamiona, ako spor oko dozvola za ribolov nakon Bregzita ne bude rešen do 2. novembra.

Britanski ministar za Bregzit lord Dejvid Frost je izjavio juče da su francuske pretnje blokiranjem britanskih brodova „razočaravajuće“.

Velika Britanija je saopštila da su pretnje Francuske „nesrazmerne“ i da predstavljaju kršenje međunarodnog prava i trgovinskih sporazuma.

PROČITAJTE JOŠ: BIZARNO! Ljuta zbog radova PRESEKLA POTPORNI KONOPAC radnicima na 30.spratu!

Francusku je razljutila prošlomesečna odluka Velike Britanije i britanskog ostrva Džerzi da uskrate dozvole za ribolov desetinama francuskih brodova.

Francuska smatra da su ta ograničenja suprotna sporazumu koji je britanska vlada potpisala kada je napustila EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter