Izvor: TANJUG
22.08.2022 u 10:03
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA AUSTRIJE: Sankcije Rusiji deluju i ostaju!

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije povodom izjava pojedinih visokih političara u zemlji koji traže ukidanje sankcija protiv Rusije i koji dovode u pitanje njihovu delotvornost poručilo je da sankcije deluju i potrebne su kako bi se suprostavili protivpravnoj ruskoj agresiji na Ukrajinu.

AUSTRIJA U OZBILJNOM ŠKRIPCU: Na predstojećim predsedničkim izborima neće moći da glasa 1,4 milion stanovnika, ovo je ključni razlog!

Ko sankcije dovodi u pitanje igra na ruku Moskve, upozorava i stranka NEOS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Guverner austrijske pokrajine Tomas Štelcer, političar iz redova vladajuće Narodne partije Austrije (OVP), zatražio je da se ponovo analizira svrsishodnost i delotvornost sankcija.

On je dobio podršku lidera OVP u pokrajini Tirol Antona Matlea.

Ministarstvo ukazuje da su sankcije „fleksibilni“ instrument koji može u svako doba biti prilagođen.

– Sankcije deluju, svakog dana sve više. Privreda Rusije će ove godine pasti za šest odsto, a neke prognoze tvrde i do deset procenata. Za privredu EU se očekuje privredni rast od oko 2,7 odsto – navodi Ministarstvo.

Zvaničan Beč ističe da je potreban svetski poredak zasnovan na pravilima, a ne zakon džungle, prema kojem snažniji može da uzme šta god želi.

– Nećemo i ne može dozvoliti kada neko u 21. veku pokušava da sa tenkovima i raketama želi da stvori činjenice i pomera granice. Vladimir Putin želi da nas pluralističke otvorene demokratije razjedini, da nemamo više želju da mu pokazujemo „crvenu liniju“. Najveća snaga EU je jedinstvo, koje moramo da sačuvamo – poručuje ministarstvo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter