Izvor: Tanjug
01.10.2021 u 10:59
0

NOVI ZAKON: Botoks i fileri za usne zabranjeni maloletnicima

Botoks i fileri za usne zabranjeni maloletnima u Engleskoj

U Engleskoj je danas na snagu stupio Zakon kojim se osobama mlađim od 18 godina brani da primaju inekcije botulinum roksina, poznatog kao botoks, kojim se pune usne iz kozmetičkih razloga.

PROČITAJTE JOŠ: UKROTITE MIRISE! Fantastični trikovi da parfem duže ostane na koži

Novi zakon ima za cilj da zaštiti mlade ljude od neželjenih posledica, piše BBC.

Vladine procene pokazuju da je prošle godine u Engleskoj sprovedeno oko 41.000 procedura u ovom stilu na mlađima od 18 godina.

Prema statistici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, 2017. godine je bilo do 29.300 ovakvih estetskih poduhvata na maloletnim osobama.

Takođe, pokrenuta je i kampanja kojom se pozivaju druge zemlje da brzo deluju kako bi sprečili mlade ljude u Engleskoj da putuju prkeo granica zbog ovih operacija.

U Engleskoj još uvek ne postoji zakon koji zahteva od lekara da ima formalne kvalifikacije ili obuku za ovu vrestu estetskih postupaka.

PROČITAJTE JOŠ: ISPROBAJTE IH: Sedam TRIKOVA za lepotu koji će vam OLAKŠATI sređivanje

Maria Kolfild, ministarka za bezbednost pacijenata, rekla je da razume stalni pritisak osoba da izgledaju najbolje, ali da je „previsee ljudi ostalo emocionalno i fizički povređeno nakon ovakvih operacija i da im je nakon estetskih poduhvata bio potreban medicinski tretman.

-Svako ko razmatra ove tretmane trebalo bi da odvoji vreme i razmotri uticaj i na svoje fizičko i mentalno zdravlje, i da se uveri da ide kod sigurnog i kvalifikovanog lekara,  rekla je ona.

Poslanica Laura Trot, rekla je da „nijednom detetu nisu potrebni ni botoks ni fileri za usne i da od danas više neće moći da idu u klinike ili nečije domove kako bi prošli opasnu i nepotrebnu proceduru koja bi im mogla uništiti živote“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter