Izvor: bsc happy
01.12.2023 u 11:07
0

OVIM TRIKOM PREPOLOVIĆETE RAČUN ZA STRUJU: Električar otkrio koji mali kućni aparat bi trebalo da isključujete

Kad je reč o plaćanju računa, onaj za struju uvek je najveći i najviše zabrinjava.

Mnogi isto tako tvrde da ako imate enormnu potrošnju, možete da ostvarite i velike uštede struje. Na razne načine.

SAVETI OD ŽIVOTNE VAŽNOSTI : Pelene, kapsule za aparate za kafu sijalice….evo kako ih reciklirati i sačuvati okolinu

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem domaćinstvu, verovatno vam ne pada na pamet skromni ruter za povezivanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog ceo dan, trošiće znatno više električne energije, piše Krstarica.

Zbog toga bi trebalo da obratite pažnju na energetsku efikasnost rutera pre nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savet je da nabavite ruter koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Internet ruter ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali opet bi bilo poželjno isključiti ga kada nije u upotrebi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter