Izvor: Najžena
05.04.2024 u 07:59
0

ZBOG OVOGA SE MAŠINA ZA PRANJE VEŠA BRŽE KVARI: Vodite računa kakav veš stavljate kad uključujute program za brzo pranje

Jedan program za pranje oštećuje mašinu, pa se ona brže pokvari, tvrdi jedan majstor.

Majstor za veš mašinu je objasnio zašto ne treba često da koristimo program za brzo pranje. On je na svom profilu na društvenoj mreži TikTok snimio video u kome je rekao da je izuzetak ako se pere odeća koja je od laganih materijala – tada se može koristiti program za brzo pranje, mada ne često.

 

Međutim, garderoba od težih materijala opterećuje mašinu tokom pranja, pa se brzi program ne preporučuje, jer tada se mašina brže oštećuje. Recimo, peškiri postanu teški kad se natope vodom, pa brzo pranje može da ošteti bubanj.

– Kada mašina radi brzo, peškiri se spoje u gomilu, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. On se tako brže oštećuje. Mašina postaje bučna i može da se pomera ako nije fiksirana – objasnio je majstor.

Majstor je naveo i program koji možete koristiti ako nemate dovoljno vremena za pranje.

– Uključite program za pranje pamučnih stvari, koji traje oko 2,5 sata. Zatim podesite vreme na 1,5 sat. To je dovoljno da mašina dobro opere veš, bez dodatnog opterećenja – kaže ovaj majstor u svom videu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter