Izvor:
23.10.2017 u 22:47
0

ŠOKIRAĆETE SE KADA PROČITATE: Evo koliko partnera u godini promene Srpkinje!

Pitanje o broju seksualnih partnera kod žena, je ono što najviše intrigira muškarce. Sigurno ćete se nekada naći u situaciji u kojoj će vam partner postaviti ovo pomalo neprijatno pitanje, a na vama je da li želite da budete iskrene kada je ova tema u pitanju.

U internacionalnom istraživanju o seksualnim navikama, je učestvovalo 7.000 žena starosti od 15 do 49 godina i to iz 15 zemalja, uključujući i Srbiju.

Rezultati su pokazali da u proseku žena tokom života promeni pet seksualnih partnera. Među rekorderima (posle Austrije i Britanije gde je prosek 8-9 partnera) su se našle i naše žene čiji je prosek 6 seksualnih partnera.

Mišljenja su podeljena, kada su ovakvi podaci u pitanju. Često se mogu čuti dve verzije kada je ova tema u pitanju:

“Poštena je ona žena koja partnere može da izbroji na prstima jedne ruke” kao i “Dok ne prođe svašta, ne može ni da zna koji je pravi za nju”. Svako ima pravo na svoj sud, a broj partnera samo i isključivo zavisi od želje individue.

Ipak, u svemu ovome postoji jedna stvar koja brine, a to su nezaštićeni seksualni odnosi.

Koliko god puta da uživate u intimnom činu sa partnerom, jedno uvek morate da imate na umu, da kvalitet bude iznad kvantiteta. To znači da, ukoliko ne planirate da osnujete ili proširite porodicu, obavezno koristite zaštitu.

Danas su dostupne razne vrste kontracepcija, a u Srbiji se 33 odsto žena isključivo oslanja na bezbezdnost kondoma, dok je odmah iza njega na spisku “zaštita” prekinuti snošaj sa 21 odsto korisnica.

Sagovornica za "Aska" je otkrila da je prošla kroz ovu “nezgodu” pa je i odlučila da podeli svoje iskustvo.

– Uživali smo nekoliko puta i uvek imali kondom. Bili smo sigurni da smo potpuno zaštićeni i da možemo da se predamo jedno drugome, bez psihičkih opterećenja. A onda… desilo se ono što se verujem i većini ponekad desi. Izdao nas je kondom, da se tako izrazim. Nismo planirali porodicu i to veče smo ostalo budni tražeći izlaz iz nimalo prijatne situacije – kaže Dijana.

Posavetovala se sa drugaricama koje su se našle u istoj situaciji i dobila savet da popije “pilulu za dan posle”.

– Tu sam slušala razne priče, od onih da će mi biti muka kad je popijem, da mogu da imam nus pojave, kao i da samo ukoliko prokrvarim znači da je pilula delovala. Nisam znala šta me čeka, ali sam je popila. Ništa se od navedenog nije dogodilo, ali sam sprečila moguću neželjenu trudnoću – objašnjava Dijana.

Ali, evo kako pilule za kontracepciju deluju:

Prvo i osnovno – ovo nije kontracepcija za redovnu upotrebu, već za povremenu (hitnu) – onda kada vam stvarno treba. Za svakodnevnu zaštitu, tu su pilule za redovnu oralnu kontracepciju. Pilula za hitnu kontracepciju je efikasna u sprečavanju nastanka neželjene trudnoće ukoliko se primeni u roku od 72 sata od nezaštićenog polnog odnosa. Najprostije rečeno, sprečava da se spermatozoidi i jajna ćelija “sretnu”.

Dakle, neće vam “uraditi abortus” ukoliko ste je popili kasno i već ostali u drugom stanju, već samo može sprečiti da dođe do začeća ukoliko do njega nije već došlo. Zato i jeste bitno i uvek se naglašava da je potrebno da se uzme što pre nakon nezaštićenog odnosa. Ako je popijete kada je do trudnoće već došlo, ona neće napraviti nikakav problem u vašem organizmu, ali neće ni sprečiti neželjenu trudnoću.

Izvor: Aska.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter