Izvor: ONA
28.09.2023 u 23:01
1

ŠTA JAPANCE ČINI VITKIM? Dve stvari svi možemo da usvojimo, a treća je najčudnija!

Ovaj narod važi za jedan od najdugovečnijim na svetu.

Nije nepoznato da Japanci važe za najdugovečniji narod na svetu. Njihov životni vek je jako dug, a to i nije čudno pošto jako vode računa o svom zdravlju i idealnoj težini. Možda će vam biti zanimljiva činjenica da imaju stopu gojaznosti 3% u poređenju sa Amerikom kod koje je taj broj 35%.

Oni sami spremaju svoja jela i tradicionalno ne jedu prerađena gotova jela ili brzu hranu, piše „Green thickies“. Sami kuvaju obroke, a često se na trpezi nađe riba, pirinač, supe od povrća i voće.

Sve to i mi možemo da jedemo, pa nam ne bi bilo preterano teško da korigujemo ishranu u tom smeru.

Automobili su luksuz za Japance, pa oni najčešće kao prevozno sredstvo koriste – noge. Dakle, da bi otišli na posao, oni će možda koristiti javni prevoz, ali neće ići do kraja odnosno do stanice koja im je najbliža firmi, već će sići nešto ranije i tu preostalu razdaljinu prepešačiti.

Nije neobično i da ih vidite da koriste bicikle, što je mnogo češće u Kini, ali i u Japanu je dosta zastupljeno ovo prevozno sredstvo. Uzimajući to u obzir, da Japanci više stoje i hodaju, to je jedan od razloga zašto žive duže.

Jedan od najčudnijih načina kako oni održavaju zdrav život koji dovodi do dugovečnosti jeste i sedenje na petama. Da, dobro ste pročitali.

Njihovo odlično držanje najviše je zasluga Seizu – što je formalni način sedenja u Japanu. Nama je neprirodno kao ljudskoj vrsti da sedimo ceo dan na stolici jer je štetno za mišiće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠTA JAPANCE ČINI VITKIM? Dve stvari svi možemo da usvojimo, a treća je najčudnija!”

  1. Japance čine vitkim ŠTAPIĆI kao i Kineze , evo, ako bi smo uklonili kašike i viljuške iz naših domova i uzeli njihove štapiće za mesec dana tvrdim skinuo bi svako makar pet kilograma . Ovo je baš dobro… ideja mi je pala na pamet sada i trebalo bi probati , zašto nema više Kineskih restorana kao onaj što je bio u centru grada u ulici koja je izlazila iz Knez Mihailove prema Studenstkom trgu , možda su gore na spratu, nisam ulazila ali oni, takvi restorančići sa Kineskom proverenom hranom i kuvarima treba da su u ravni ulice i pod hitno ih treba vratiti , bili su odlični, jeste to njihovo imalo kalorija , mislim da je bilo oko 400 ccal , baš sam tražila da pogledam , svaka stvar koju su posluživali im je bila obeležena koliko ima kalorija ali tamo se jelo sa štapićima pa se moglo i manje pojeeti nego kada se uzmu one plastične kašike koje su takoodje nudili ,a sve to nije bilo ni skupo , stvarno koji je nerazuman čovek mogao to ukloniti i postaviti neke radnje u koje niko ne ulazi , uostalom dolaze nam i Kineski i Japanski tursiti a mi u centru grada u nivou ilice nemamo tako nešto gde se sve peče u Voku a oni to vole a vole i Srbi , sve ono gde je sve brzo gotovo a i zdravo , neće da se penje u ovoj žurbi niko ni kakave spratove , hoće ako će da posedi ali neće oni koji žele nešto na brzinu da pojedu . Vratite onaj Kineski restoran da bude u nivou ulice . Trebalo je o ovome pisati dok je ovde bila Čen Bo , ona bi to vratila .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter