Izvor:
09.10.2017 u 13:35
0

U OVIM GRADOVIMA U ITALIJI VILE PRODAJU ZA JEDAN EVRO: Evo koji uslov morate da ispunite!

Reč je o fascinantnim tradicionalnim građevinama na prelepim mediteranskim lokacijama.

Nije "Opera za tri groša", nego je simbolična cena čak tri puta niža – jedan evro. I to za vilu u jednom od razvijenih, umetnički milion puta opevanih italijanskih gradića. Tri italijanska grada žele da spreče da njihova mesta u doglednoj budućnosti ostanu bez stanovnika. Neke nekretnine se nude čak i za nula evra.

Uslov je samo jedan: kupac se mora obavezati da će poklonjenu nekretninu obnoviti, i to tako da će u nju investirati najmanje 25.000 evra.

Kupci neće dobiti renesansne dvorce s ilustracija turističkih reklama, nego razrušene zgrade koje treba spasavati od potpunog kolapsa.

Ipak, reč je o fascinantnim tradicionalnim građevinama na prelepim mediteranskim lokacijama. Neki su se iz cele Evrope već i odazvali pozivu, a njihova iskustva kažu da su nekretninama koje su dobili besplatno, vrednosti nakon obnavljanja porasle najmanje tri puta. Sva je prilika da bi tim nekretninama vrednost mogla skočiti još i višestruko ukoliko se ulagaču posreći da mesto u kom je obnovio dom iz snova, živne i ne bude više nedođija Bogu iza nogu.

GANGI

Prelepi Gangi danas ima samo 7.500 stanovnika i od pre dve godine nastoji da na ovaj način pronađe nove vlasnike za 100 zgrada. Kuće su slične kao u Dalmaciji i Istri, izgrađene su od kamena u 19. veku, neke su i starije, a nekada su u prizemlju bile smeštene domaće životinje, dok su na spratu živele porodice. Gangi je prema predaji jedino mesto u Evropi na kom je neko tvrdio da mu se ukazao Duh sveti.

KAREGA LIGURE

Karega Ligure je savršeno mesto za one koji se najbolje osećaju na svežem planinskom vazduhu. Razorene kamene kuće nekada su bili domovi poljoprivrednika i pastira. Zapravo nije reč o samo jednom naselju, inače osnovanom još u 11. veku ako ne i ranije, nego o kućama raštrkanima po pet dolina u nekoliko planinskih opština s prosečnom nadmorskom visinom od 1600 metara.

LEČE NEI MARSI

Ovde se krije egzotična prošlost. Na poklon se nude bivši domovi davnih pastira, rudara, drovseča i – razbojnika kojima je mesto bilo utočište. I tako sve do 1915. kada je ovaj kraj pogodio snažan potres i time označio početak odumiranja. Mesto se danas nalazi usred nacionalnog parka i usred 600 godina stare bukove šume koja bi uskoro trebala doći pod zaštitu UNESCO-a kao svetska baština.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/PaulRoseJr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter