Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
01.12.2023 u 15:50
0

HRANOM PROTIV GRIPA: Poboljšate imunitet uz pomoć ovih 5 koraka

Lisnato povrće podstiče rad jetre i čisti organizam, a đumbir i avokado štite od prehlade.

Često vam se dešava da zbog promena temperature osećate malaksalost, imate glavobolju, curi vam nos? To su neki od pokazatelja da vam imuni sistem slabi, pa s hladnijim vremenom postajete skloni čestim prehladama. Da biste sačuvali svoj organizam od gripa, potrebno je da povedete računa o imunitetu, a stručnjaci savetuju da prvenstveno obratite pažnju na ishranu.

Jedite lisnato povrće

Jačanje imunog sistema počinje čišćenjem jetre, koja je zadužena za detoksikaciju. Najbolja hrana za jetru su kelj, brokoli, kupus i zelena salata. Oni podstiču rad jetre i ubrzavaju izbacivanje toksina iz organizma.

Ulje origana ubija bakterije

Ulje origana jača imunitet i čisti grlo. Ubija bakterije koje se skupljaju u probavnom sistemu i deluje antiseptički, a koristi se i kao lek za čišćenje sinusa. Na kocku šećera ili u čašu vode sipajte dve do tri kapi ulja.

Pixabay

Avokado štiti od prehlade

Avokado jača imunitet. Posebno se preporučuje ljudima koji su podložni prehladama. Možete ga jesti svežeg ili od njega napraviti sos. Bogat je aminokiselinama i antioksidansima, koji smanjuju rizik od srčanog udara i regulišu krvni pritisak.

Đumbir sprečava infekcije

Đumbir pomaže u čišćenju disajnih puteva i sinusa tako što sprečava nakupljanje toksina koji uzrokuju infekcije. Može da se koristiti kao čaj ili kao dodatak jelima, što će pozitivno uticati na varenje i smanjiti mučnine.

DA LI SMO U ZABLUDI? Za ovu hranu mislimo da je zdrava, ali jedna doktorka to negira

Žalfija protiv kašlja

Žalfija umiruje kašalj, izvlači sluz iz grla i čisti disajne organe, a pomaže i pri visokoj temperaturi. Preporučuje se čaj ili ulje od žalfije, ali ne u velikim dozama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter