Izvor:
31.12.2023 u 09:42
0

IDEALAN UZ KAFU: Recept za ratluk sa ružom

Ratluk je starinska poslastica koja se odlično slaže sa kafom ili čajem. Možete da ga napravite i sami kod kuće, biće još bolji od kupovnog. Pritom je posan.

Potrebno je

100 g kukuruznog brašna

1 l vode

1 šolja šećera

1 kašika limunovog soka

2 kašike sirupa od ruže

Za valjanje:

1 šolja kukuruznog brašna

1 kašika šećera u prahu

Priprema

Sipajte u šerpu polovinu vode, limunov sok i šećer, onda prokuvajte pa smanjite vatru i krčkajte dok ne bude gusto. U zasebnu šerpu stavite kukuruzno brašno, ostalu vodu, krčkajte i mešajte. dok ne postane gusta pasta.

ČISTA MAGIJA: Torta prepuna fila (VIDEO)

Dodajte šećerni sirup skrobnoj pasti i mešajte varjačom dok dobro ne sjedinite. Krčkajte na laganoj vatri 45 minuta. Nemojte neprestano da mešate, samo malo, na 20 minuta. Kada bude gotovo, ugastite vatru, dodajte sirup od ruže i promešajte.

Sipajte smesu u pleh obložen papirom i pustite da se ohladi. Zatim izmešajte šolju kukuruznog brašna i kašiku šećera u prahu pa dodajte pomalo na ratluk. Ratluk isecite na kocke pa svaki komad uvaljajte u ostatak mešavine kukuruznog brašna i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Nemojte da ga držite u frižideru, da ne postane lepljiv.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter