Izvor: Telegraf
02.08.2023 u 21:05
1

VELIČANSTVENA SULTANOVA SARMA: Nestvarno kremasti kolač koji će vas oduševiti (RECEPT)

Turci su poznati po kolačima i poslasticama kojima niko ne može da odoli. Ratluk i baklava su samo neke od poslastica koje obožavaju i ljudi s naših prostora. Međutim, postoji i jedan desert koji je u poslednje vreme sve popularniji, a u pitanju je sultanova sarma ili kako ga mnogi zovu, paša lokum.

Najbolje od svega je to što se ne peče i što je priprema vrlo jednostavna.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g kokosa
  • 120 šećera
  • 150 g brašna
  • 50 g margarina
  • 3 kašike kakaa
  • 1 kesica vanil-šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Veći pleh premažite sa malo margarina i ravnomerno pospite kokosom.

U šerpu sipajte 800 mililitara mleka i pustite da prokuva. Za to vreme, pomešajte brašno, šećer, vanil-šećer, kakao i preostalo mleko.

Dok mleko kuva, sve vreme mešajući, polako sipajte dobijenu smesu.

Dodajte i margarin i kuvajte dok se smesa ne zgusne.

KOLAČIĆI SA BRUSNICAMA I PEKAN ORASIMA: Idealan predlog za letnji desert! (RECEPT)

Toplu smesu pažljivo sipajte u pleh sa kokosom i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Posle pola sata, pleh stavite u frižider na minimum tri sata.

Umutite slatku pavlaku, pa njome premažite smesu koja se stegla u frižideru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VELIČANSTVENA SULTANOVA SARMA: Nestvarno kremasti kolač koji će vas oduševiti (RECEPT)”

  1. Nastavak gornjeg teksta : masu u plehu iseći po širini na 4 dela oštrim nožem i po sredini tako da se dobije 8 delova u obliku pravougaonika , polako urolati svaki deo u rolatić i postaviti na tanjir za polsuživanje , lepo kuva Boka ali i Valentina Mašković , volim i njene recepte , tako su oni nasi oni pravi stari recepti a tako jednostavni .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter