Izvor: index.hr
02.08.2023 u 21:53
0

Kardiolog otkrio: „Doručak koji jedem svakog dana ČUVA SRCE“

Određuje kakav će nam biti dan

Način na koji započinjemo jutro određuje kakav će nam biti dan, a to uključuje i ono što jedemo za doručak. Nije tajna da je neke namirnice pametnije izbegavati, naročito kada je u pitanju zdravlje našeg srca. Kardiolog Nik Vest za Parade je otkrio šta doručkuje, ali i koje opcije izbegava.

„U svoj doručak redovno uključujem voće koje je bogato vlaknima i mineralima, a ima malo šećera. To je bobičasto voće, jabuke, ponekad ananas, često u kombinaciji s nemasnim jogurtom i granolom“, rekao je.

Ponekad se počasti kajganom s avokadom na tostu od integralnog brašna, ali ne svaki dan.

„Iako su sve te namirnice zdrave, avokado i jaja izbegavam da konzumiram svaki dan zbog sadržaja masnoća i holesterola“, dodaje dr. Vest.

Ostala hrana koje se kloni uključuje prerađeno meso, punomasne mlečne proizvode i namirnice bogate holesterolom.

Što se napitaka tiče, za početak dana savetuje čaj ili kafu, te sokove od cvekle i šipka.

https://coffeegeek.tv/best-breville-espresso-machine/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter