Izvor: zenskimagazin.rs
15.08.2023 u 21:38
0

SUVI ČIZKEJK KOLAČ SA BUNDEVOM: Idealna poslastica za grickanje dok pijete kafu! (RECEPT)

Šta obično grickate uz vašu omiljenu šoljicu kafe?

Ako su to obično neki suvi kolačići, verujemo da vam je potrebna mala promena. Međutim, nećemo otići u krajnost i naterati vas da pravite tortu na tri sprata. Ne, u pitanju je savršena kombinacija kremastog fila i hrskave spoljašnjosti koja vam se predstavlja u vidu čizkejk kolača sa bundevom. Idealni za popodnevno grickanje, ali i kao neobična nedeljna poslastica za celu porodicu.

POTREBNO:

Za fil:

  • 170g krem sira, sobne temperature
  • 3 kašike šećera
  • 1 žumance
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 2 kašike brašna

Za testo:

  • 4 šolje brašna
  • 1 i po kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • ½ kašičice mlevenog đumbira
  • prstohvat mlevenih karanfilića
  • ½ kašičice fine morske soli
  • 220 g putera, sobne temperature
  • 1 šolja šećera
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 2/3 šolje pirea od bundeve

PRIPREMA:

Za pripremu fila potrebno je u posudi srednje veličine pomešati krem sir i šećer silikonskom kašikom. Zatim dodati žumance i ekstrakt vanile i sve sjediniti. Umešati na kraju brašno i formirati glatku smesu. Prekriti posudu krpom i ostaviti tako oko 1h.

U međuvremenu napraviti testo. U većoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir, karanfilić i so. Električnim mikserom umutiti beli i smeđi šećer sa puterom. Dodati tako dobijenoj smesi jaje i ekstrakt vanile i sve sjediniti. Nakon toga umešati i polovinu miksa sa brašnom, pa dodati pire od bundeve. Na kraju dodati ostatak brašna i kada je testo kompaktno, prekriti posudu krpom i ostaviti da odstoji oko pola sata.

Upotrebite kašiku za sladoled kako biste na pleh sa papirom za pečenje stavljali manju količinu testa. Pored tog, biće vam potrebna još 2 pleha za pečenje obložena papirom. U međuvremenu zagrejati rernu do 220 stepeni. Poravnati zahvaćenu količinu testa kašikom i na njega staviti manju količinu fila. Poklopiti identičnom količinom testa i pritisnuti oko ivica, da se zapeli, pa zatim sve zajedno staviti na pleh za pečenje. Ponavljati dok ima sastojaka. Peći u rerni oko 15 minuta i ohladiti pre služenja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter