Izvor: Stil
16.08.2023 u 13:05
1

DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Bez konzervansa – nema zdravijeg i ukusnijeg! (RECEPT)

Ovaj sok od aronije, smatra se jednim od najzdravijih.

Sastojci:

  • 2 kg bobica aronije
  • 800 g šećera
  • 1l vode
  • sok od 1 limuna

Priprema:

Na ringlu stavite vodu i šećer dok ne provri. Zatim ovoj slatkoj vodi dodajte očišćene bobice aronije i pustite da još jednom smesa provri, a pri tome mešajte sadržaj šerpe lagano pritiskajući kutlačom bobice kako biste iz njih iscedili sok.

UKUSNA LETNJA POSLASTICA: Sladoled od nara (RECEPT)

Kada smesa provri, sklonite s ringle i pustite da se sve to lepo ohladi. Zatim procedite sok i tom proceđenom delu dodajte sok od 1 limuna pa opet vratite na ringlu da sve još jednom lepo provri.

Zatim ohladite sok i tako ohlađen sipajte u staklene flaše. Držite na tamnom i hladnom mestu i pijte po potrebi. Sok možete da razblažite sa vodom, ako vam je previše sladak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Bez konzervansa – nema zdravijeg i ukusnijeg! (RECEPT)”

  1. Moze se lagano genjeciti da bude bolje i lakse onom gnjecilicom rucnom, pljosnatom za pire krompir , ne moze se gnjeciti sa kutlačom a kada se sipa u flase moze se sok zajedno sa flasom , koja je dobro zatvorena moze i sa dvostrukim alkoholisanim celofanom , pasterizovati , nece nastetiti kvalitetu soka a odrzace se sasvim sigurno dokle hocete . Tada se moze staviti i manje secera prilkom pravljenja soka .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter