Izvor: BSC happy
26.11.2023 u 17:08
0

U NOVOM RUHU: Da li ste probali BELU bajaderu?

Bajadera je jedan od omiljenih kolača mnogima, a da li ste probali njenu belu varijantu?

Sastojci:

Za podlogu:
200g šećera
200ml vode
125g putera ili margarina
350g mlevenog keksa

Za beli fil:
200g šećera
100ml vode
125g putera ili margarina
200g mleka u prahu
150g kokosovog brašna
100g bele čokolade
Plus još malo kokosa za dekoraciju

Priprema:
Priprema podloge: šećer i vodu sipati u šerpicu, kuvati do ključanja, a zatim od ključanja kuvati nekih 5 minuta a zatim dodati puter i mešati dok se ne otopi. U tu smesu sipati keks i promešati. U posudu obloženu prijanjajućom folijom (moja je veličine 25×20) sipati pripremljenu podlogu, dobro je utisnuti a zatim staviti u frizider dok prirpemamo beli deo.

Priprema belog dela: šećer i vodu sipati u šerpu, kuvati do ključanja a zatim od ključanja nekih 5 minuta. Skloniti sa vatre. Dodati puter, a zatim promešati da se dobije homogena smesa. Dodati mleko u prahu, pa kokos i dobro promešsati. Na kraju dodati istopljenu belu čokoladu, sve promešati i izručiti preko pripremljene podloge. Posuti sa kokosom radi dekoracije. Odložiti u frižider na hladjenje, na 2 sata najmanje. Zatim sečemo, kao što je prikazano na snimku, bitno je da pre svakog novog sečenja nož bude čist i poželjno da bude umočen u toplu vodu radi lakšeg sečenja, savetuju na Instagram profilu „Za svačiji ukus“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter