Izvor: Glossy.rs
26.07.2023 u 16:20
0

31,5 % pozitivniji, 24,3 % smireniji & 17,8 % samouvereniji: Englezi živeli kao Novak jedno jutro – ŠOK REZULTATI

Engleski novinari proveli su jutro sa srpskim teniserom i radili sve što i on, a test koji su uradili na kraju dao je neverovatne rezultate.

U fokusu teniskog sveta u proteklom periodu bio je Vimbldon, najprestižniji i najstariji turnir, na kom je ove godine pobedu odneo mladi španski teniser Karlos Alkaraz.

On se u finalu suočio s našim Novakom Đokovićem, čovekom koji je osvojio najviše grend slemova u istoriji, a iako Nole možda nije miljenik britanskih navijača i medija ni oni mu ne osporavaju posvećenost i talenat.

Zato su novinari više medija, između ostalog i Daily Mail-a, na nedavno održanom Vimbldonu proveli neko vreme s njim i pokušali da otkriju tajne Novaka Đokovića. Mi bismo dodali – tajne najboljeg u istoriji.

Novinari su pokušali da ponove Đokovićevu rutinu, a pre i nakon toga uradili su test koji je dao zanimljive rezultate.

  • Šta Novak Đoković jede za doručak?

Kako podseća Daily Mail, srpski teniser je na bezglutenskoj ishrani zasnovanoj na biljakama, a dan započinje čašom tople vode s limunom. U prošlosti je Novak isticao da mu to „pomaže u detoksifikaciji tela“.

Nakon toga, on se okreće svojoj „činiji za energiju“, koja se sastoji od pomešanih semenki, mešanih orašastih plodova, muslija bez glutena, bobičastog voća, jagoda, banana i jogurta.

Za kraj doručka, Đoković popuje sok od celera i smuti od graška, soka od jabuke, nane, spanaća, celera i kelja, a oba ova pića obiluju antioksidansima.

 

  • Posle doručka – joga

Joga je svakodnevni deo rutine Novaka Đokovića, a za nju izdvaja oko 20 minuta. U pitanju je trening sa laganim istezanjem i vežbama disanja koji kulminira dugotrajnim stanjem smirenosti, uz 4-sekundno udisanje i izdisanje.

 

  • Trening na teniskom terenu

Tek potom Novak istrčava na teren i prelazi na sam tenis, ali tome prethodi zagrevanje, pre svega dinamične vežbe koje pogađaju i gornji deo tela i noge.

Kako piše Daily Mail, na treningu koji su oni gledali, posebno se radilo na volejima, koje prisutni novinari nisu uspeli da ponove onako kako ih je Đoković izvodio.

 

  • Kako Novakova rutina utiče na um?

Pre samog početka druženja s Novakom, prisutni novinari uradili su test koji je sastavio dr Brendon Stabs. Oni su potom ponovili test nakon što su prošli Đokovićevu rutinu, a rezultati su vrlo zanimljivi:

  1. svi učesnici su bili 31,5 posto pozitivniji
  2. učesnici su bili 24,3 posto smireniji
  3. bili su i 17,8 odsto samouvereniji
  4. 22,1 posto učesnika je navelo da „osećaju da su naučili kako bolje da se izbore sa stresom zahvaljujući svemu što su čuli tu“
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter