Izvor: Novosti.rs
20.10.2023 u 20:29
0

MIRIŠE NA JESEN: Slastan rolat od kestena koji se topi u ustima

Donosimo vam slatki recept za potpuni doživljaj koji je pritom jako zdrav

GRADOM se širi miris pečenih kestena koji nas zove na divne jesenje šetnje.
Kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate.

A mi vam donosimo slatki recept za potpuni doživljaj u kojem ćete, to se mora naglasiti, moći da uživate bez griže savesti. Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!

Youtube/printscreen

Sastojci za koru:

3 kašičice brašna
3 jaja
4 kašičice šećera
1/2 praška za pecivo
2 kašičice kakaa
1 kašičica meda

Sastojci za fil:

250 gr kesten pirea
100 gr maslaca
1 kašičica ruma
1dl slatke pavlake za šlag
1-2 kašičice šećera u prahu
1 kašičica namaza od lešnika
Čokoladna glazura:

70 gr čokolade
1-2 kašičice ulja

Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med. Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrejte na 180 C i stavite smesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta. Ohladite kore i presecite ga na pola.

Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte. Kore natopite s toplim mlekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.

Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lešnika. Dobro izmešajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi deo kore i premažite ceo rolat. Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.

Prijatno!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter