Izvor: Happy BSC Portal/Trpeza.alo.rs
08.11.2023 u 12:53
0

SLANA BAJADERA: Ne treba vam rerna, a odlično je predjelo za slavu

Odličan izbor za proslave i važne događaje.

Pravi se lako i brzo. Vaši gosti će biti oduševljeni. Svi će vam tražiti recept.

Potrebno

1 pakovanje kora za slanu rozen tortu
500 g krem sira
400 g pavlake
3 kašike ajvara
150 g majoneza
100 g kiselih krastavaca
200 g šunke
200 g kačkavalja

Priprema

U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i majonez (beli fil). Premažite prvu koru sa belim filom ali nemojte ići do ivica i nemojte previše fila da stavite. Preko fila poređajte šunku. Uzmite drugu koru i premažite je sa filom, pa taj deo okrenite na šunku. Na drugi deo kore koji je suv, stavite još jedan tanak sloj fila. Zatim stavite listiće kačkavalja preko. I treću koru namažite iznutra i taj deo okrenite ka kačkavalju. A suv deo kore premažite tankim slojem belog fila. Preko ponovite red šunke. U manjoj posudi pomešajte tri kašike belog fila sa dve kašike ajvara.

MUSAKA NA DRUGAČIJI NAČIN: Recept za preukusan ručak koji će vaša deca obožavati, a potrebno vam je minimalno vremena i napora za pripremu

I time premažite koru koja je na vrhu i preklopite je sledećom korom. Kisele krastavce izrendajte i malo procedite kroz ruku, pa ih pomešajte sa četiri kašike bele smese. Namažite koru koja je na redu i drugu stavite preko. Premažite koru belim filom i stavite šunku preko. Opet jedan deo kore premažite da poklopite šunku. Bajadere prekrijte providnom folijom i stavite preko nešto teško. Ostavite pola sata da se bajadera stegne. Nakon toga premažite bajaderu belim filom i pospite rendanim kačkavaljem. Na kraju, ukrasite po sopstvenom izboru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter