Izvor: City magazine
30.09.2023 u 13:24
1

SLANI ROLATI: Tri recepta posna i mrsna

Evo tri ukusna recepta za slane rolate:

Slani rolat sa spanaćem i krem sirom:

Sastojci: 4 jaja 100 g spanaća (svežeg ili smrznutog, odmrznutog i oceđenog) 200 g kisele pavlake 200 g krem sira 100 g rendanog tvrdog sira (npr. gaude) So i biber po ukusu Pršuta ili šunka (opciono, za punjenje)

Uputstvo: Umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, krem sir i rendani tvrdi sir. Dobro promešajte. Dodajte spanać u smesu i začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga možete ga prekriti pršutom ili šunkom, a zatim pažljivo uviti u rolat. Isecite na šnite i poslužite.

KROMPIR PAPRIKAŠ: Recept koji morate da imate

Slani rolat sa tunjevinom i povrćem:

Sastojci: 3 jaja 100 g brašna 1 kašičica praška za pecivo 100 ml mleka 100 ml maslinovog ulja 1 konzerva tunjevine (ocedjene) 1 crvena paprika (iseckana na kolutove) 1 šargarepa (rendana) 100 g rendane mocarele ili nekog drugog sira po izboru So i biber po ukusu

Uputstvo: Umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, mleko i maslinovo ulje. Dobro promešajte da dobijete glatku smesu. Dodajte tunjevinu, crvenu papriku, rendanu šargarepu i rendani sir u smesu. Začinite solju i biberom po ukusu i promešajte. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga možete ga pažljivo uviti u rolat. Isecite na šnite i poslužite.

Slani rolat sa pesto sosom i paradajzom:

Sastojci: 4 jaja, 100 g kisele pavlake, 100 g krem sira, 3-4 kašike pesto sosa,100 g rendanog parmezana, 1 paradajz (isečen na tanke kolutove), Rukola (za dekoraciju), So i biber po ukusu

Uputstvo: Umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, krem sir i pesto sos. Dobro promešajte. Dodajte rendani parmezan u smesu i začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga premažite pesto sosom i poređajte kolutove paradajza preko površine rolat. Zatim pažljivo uvijte u rolat. Dekorišite rukolom i poslužite.

Uživajte u ovim ukusnim slanim rolatima koji su odličan izbor za posne i mrsne prilike, a mogu biti odličan obrok za celu porodicu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SLANI ROLATI: Tri recepta posna i mrsna”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter