Izvor: Glossy.rs
16.09.2023 u 17:03
0

KEJT MIDLTON SVAKO JUTRO ZAPOČINJE ISTOM NAVIKOM: Uz ovaj DORUČAK održava vitku liniju!

Da bi ostala zdrava, sita i vitka, princeza od Velsa svaki dan započinje ukusnim i moćnim obrokom koji pruža obilje energije, hranljivih materija, vlakana.

POVREĐENA KEJT MIDLTON: Vojvotkinja viđena u javnosti sa povezom oko ruke, a evo kako je nastala povreda

Princeza od Velsa Kejt Midlton možda ima neki urođeni sjaj, ali svakako ona ume da se stara o sebi i ne prepušta sve majci prirodi.

Supruga princa Vilijama vredno trenira, često boravi u prirodi i, što je veoma važno, pažljivo bira šta će jesti.

Od njene porcelanske kože do vitke građe – sve jasno ukazuje da je Kejt Midlton živi dokaz da lepota dolazi iznutra i da je veoma važno paziti na ishranu.

Ukoliko i vi težite Kejtinom kraljevskom sjaju, sigurno će vam biti zanimljivo šta princeza od Velsa doručkuje, a u pitanju je uvek isto. Njen izbor je ovsena kaša, jedna od najzdravijih opcija!

Printscreen/Youtube

Navodno je Kejt Midlton figuru dovela do savršenstva uz pomoć Dukanove dijete, čije su glavno obeležje ovsene pahuljice, koje se jedu u svim fazama ovog načina ishrane.

Stručnjak za ishranu i portparol BarBrend-a, onlajn platforme za zdrav život otkrio je jednom prilikom da je pri održavanju figure Kejt Midlton upravo ovas glavni saveznik i da ona svakog jutra doručkuje ovsenu kašu.

  • Efekat koji ovsene pahuljice imaju na telo

U 100 grama ovsenih pahuljica ima skoro 17 grama proteina, a dominira avenalin, posle kog su najzastupljeniji avenin i aminkiselina glutamin. U istoj količini nalazi se više od 66 grama ugljenih hidrata, manje od 7 grama masti, a obiluju omega-3 omega-6 masnim kiselinama.

Ova žitarica najpoznatija je po tome što pruža energiju, a imaju prednost u odnosu na belo brašno i zbog ogromnog udela vlakana – oko 10 grama u 100 grama pahuljica). Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da se dugo nakon što jedemo ovsene pahuljice ne osećamo gladno upravo iz tog razloga, a konzumiranje hrane bogate vlaknima pomaže i u izbegavanju naglih skokova i padova šećera u krvi.

To, dalje, znači, da će vam ovakav doručak pomoći da smanjite apetit

– Doručak od ovsa ili njegovo dodavanje u obroke i užine je odličan način da budete izdržljiviji i da se duže osećate sito – ističe registrovana dijetetičarka Megi Mihalčik za Eating Well.

Ona je dodala i da ovsena kaša za doručak može da pomaže i u bržem i redovnom pražnjenju creva, dok su istraživanja pokazala i da ishrana u kojoj je zastupljen ovac može da pomogne u stabilizaciji glukoze u krvi i LDL holesterola.

Takođe, pregled više studija objavljen 2021. godine u medicinskom magazinu Journal of Nutrition pronašao je vezu između konzumiranja ovsene kaše i povećanih bakterijskih kolonija u crevima.

.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter