Izvor: Novosti.magazin
26.12.2023 u 20:30
0

KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Sočna Markiza torta će vas ostaviti bez reči

Jednostavna, a toliko kremasta da teško da će neko parče ostati za sutra.

Godinama jedna od omiljenih poslastica u svakom domu uoči praznika svakako je Markiza torta. Ona se brzo sprema, jednostavna je za pripremu, a kremasta tekstura je čini omiljenim slatkišem svih članova porodice.

Ukoliko i vi ne želite da izgubite mnogo vremena oko pripreme novogodišnje trpeze ovat torta bi mogla da budede pun pogodak.

OVU HRANU IZBEGAVAJTE TOKOM PRAZNIKA: Možete imati probleme sa stomakom, ali i sa snom

Evo šta vam je potrebno da napravite najlepšu novogodišnju tortu i kako to da uradite tako da će svi tražiti parče više .

Potrebno je:

300 g piškota

200 ml mleka

Za fil:

600 ml slatke pavlake

150 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

400 g krem sira (može i maskaropone)

100 g nutele

brusnice

nana

Priprema:

U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, a u drugoj krem sir sa šećerom u prahu i vanilom. Špatulom sve spojiite i izmešajte, pa podelite na dva dela.

U jedan deo sipajte nutelu ili bilo koji drugi crni krem, pa izmešajte, a potom njime napunite špric za dekoraciju kolača.

U okrugli pleh, najbolje onaj sa obručom poređajte điškote u krug. Umočite svaku u mleko. Potom sipajte beli deo, pa crni fil, pa opet beli, pa crni. Sve ponovite, samo sada počnite sa crnim filom u krug preko belog.

Tako uradite dok ne potrošite, a poslednji sloj treba da bude čokoladni ceo i poravnajte. Odozgo dekorišite po želji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter