Izvor: Objektiv
12.12.2021 u 19:18
0

KAD LJUBAV NESTANE: Evo koji su znaci da ste USAMLJENI u braku ili vezi i šta treba da uradite?

Osećaj usamljenosti jednog partnera može negativno da utiče na celu porodicu

Usamljenost u braku ili vezi vam možda deluje kao nemoguća ili retko moguća stvar. Nažalost, češća je nego što mislite.

To što se neko nalazi fizički pored vas, ne znači da je zaista uz vas.

Moguće je da osećate da se sa partnerom nešto promenilo, da više niste složni kao što ste bili. Možda osećate hladnoću sa njihove strane, odsutnost i ignorisanje.

Možda baš ti osećaji upućuju na to da ste i vi usamljeni.

Kada ste usamljeni u vezi ili braku, ne postojite više “vi” kao zajednica, već partner i lično vi, kao dva pojedinca. Moguće je da drugi to čak i ne primećuju i da svima delujete kao savršen i skladan par, a da pred decom glumite složnost i jake emocije, kako ne bi ništa primetili.

Međutim, vi to osećate.

Imate utisak da partner ne obraća pažnju na vas. Retko vam daje komplimente, a kada to uradi, oni nisu čak ni povezani sa nečim što je vama važno.

Partner ne deli sa vama kako se oseća, a kada god ga pitate, odgovara kratko i najčešće nehajno kaže da je sve u redu. Kada ste zainteresovani za ono što radi, ne libi se da vam pokaže da mu smetate.

Svađate se oko malih stvari, ispod kojih su najčešće sakriveni duboki problemi, a svađa vam deluje kao jedini način da partner na vas obrati pažnju.

Ponekad vam se učini kao da svog dugogodišnjeg partnera i ne poznajete. Ne možete na osnovu njegovog lica da ustanovite kako se oseća, a sve što radi vam deluje novo ili strano.

Odnosi u krevetu mogu da se nastave, ali vi u njima ne uživate isto kao ranije. Doživljavate ih kao dužnost, a nakon njih, često samo zaspite. Pritom, partner se ne trudi uopšte da i vi budete zadovoljni.

Ovakav odnos sa partnerom se odražava i na druge sfere života, a naročito negativno može da utiče na porodicu. Može se desiti da postanete posesivni roditelj, da osećate ljubomoru kada dete provodi vreme sa vašim partnerom i da čak govorite detetu loše stvari o drugom roditelju.

Sa druge strane, usled nagomilanog nezadovoljstva, često se loše ponašate i prema detetu, iskaljujući na njega nagomilani bes.

Moguće je i da tražite beg u nekom hobiju, provođenju vremena van kući ili čak porocima.

Šta treba da učinite u ovoj situaciji?

1. Zapitajte se da li u vama ima još ljubavi

Umesto da se fokusirate na svog partnera i na njegove greške, krenite od sebe. Svaki brak ili veza podrazumevaju ljubav.

Zapitajte se šta ste voleli kod svog partnera, koje njegove osobine su vas privukle. Možete tražiti od partnera da uradi isto. To bi mogao da bude korak ka pomirenju.

2. Zapitajte se gde je nestala ljubav

Moguće je da je ljubav još tu, ali da su je prekrila druga osećanja, poput tuge ili straha. Različite životne okolnosti primoravaju ljude da zapostave najplemenitije osečanje i da se fokusiraju na probleme.

Ukoliko je i kod vas takav slučaj, nastojte da zajedničkim snagama rešite te probleme, kako biste dozvolili ljubavi da opet ispliva na površinu

3. Ne krivite sebe

Dešava se da ljudi krive sebe zbog poremećenih odnosa, ali time se uistinu ništa ne dobija. Emocije koje osećate su sigurno nečim izazvane, pa ne treba da vas bude sramota da o njima govorite.

4. Recite partneru kako se osećate

Ukoliko budete krili emocije, osećaćete se još gore. Slobodno se obratite partneru i kažite mu šta osećate.

Možda se i on oseća isto, a možda ima i opravdanje za to kako se ponaša. Ukoliko budete razgovarali, možda ćete lakše zajedno doći do rešenja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter