Izvor: Happy BSC Portal/24sedam..rs
17.12.2023 u 22:42
0

MALO ČUDO PRIRODE: Veliki čuvar zdravlja, iskoritite i plod i koštice

Svaki deo drena je jestiv i dobar za zdravlje. Bilo da je reč o plodu, listu, kori, cvetu, svežim ili osušenim košticama.

U Italiji i Francsukoj plod drena se koristi za proizvodnju vina i želea, a nezreli plodovi konzerviraju se u slanoj vodi poput maslina.

Dren je vrlo delotvoran u ublažavanju upale grla, malokrvnosti, bolesti bubrega:  dijareje, hemoroida, a pomaže i u zaceljivanju rana.

U značajnim količinama delovi drena sadrže tanin, pektin i brojne organske kiseline, kao i mnoštvo vitamina, a na prvom mestu vitamin C, kog ima više nego pomorandža u istoj količini.

Ruski naučnici su ustanovili da kora stabla i listovi drena deluju protiv mikroba. Mesnati deo ploda i ulje iz semenki mogu se koristiti za regeneraciju kože i sluzokože.

Redovno konzumiranje drenjina poboljšava rad bubrega i jetre, a normalan rad jetre važan je za eliminisanje toksina iz organizma. Normalan rad bubrega je takođe važan za izbacivanje toksina putem urina.

DA BOL ODMAH PROĐE: Uradite to na ovaj način i brže će delovati

Drenjina, plod drena, obiluje mineralima kao što su cink, kalijum, bakar, magnezijum, natrijum i gvožđe. Svi ovi minerali veoma su bitni za jačanje imuniteta, te bi zbog toga trebalo da jedete ove plodove kada je sezona prehlada.

S obzirom na to da pomažu boljem radu bubrega, drenjine sprečavaju zadržavanje vode u organizmu, a samim tim i doprinose smanjenju visokog krvnog pritiska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter