Izvor: Kurir
24.09.2023 u 16:21
0

MARIJA JE ZBOG TUMORA OSTALA BEZ NOGE: Reke suza obeležili su joj tinejdžersko doba, a danas je MODEL

Marija Matić (25) iz Kosjerića je usled zlokobnog tumora ostala bez noge kada je imala samo 16 godina. Dijagnoza raka kostiju, sumorni dani u bolničkim sobama, reke suza, mnogo bola i amputacija noge – obeležili su Marijino tinejdžersko doba. Ali ništa od svega toga nije uspelo da slomi ovu hrabru devojku. Odavno je odlučila da joj njen hendikep neće biti prepreka da vodi kvalitetan i ispunjen život. I tako je i bilo. Korak po korak, ostvarila je sve što je zamislila.

– Nekako uspevam da sve što zamislim izguram do kraja uprkos činjenici da sam osoba sa invaliditetom. Završila sam fakultet, upisala master, položila sam vožnju, radim, bavim se modelingom, izlazim…I što je jako važno, odavno sam oguglala na poglede ljudi koji su prisutni svakoga dana, gde god da se nalazim. Nikada ne znaš šta je u njihovoj glavi, ali to nije ni bitno, jer ta energija kojom zračiš udaljava svu „negativu“ – priča Marija za portal Zdravlje Kurir.

Želja za znanjem uvek ju je gurala napred

Nakon završenih osnovnih studija upisuje master na Fakultetu organizacionih nauka, želja za znanjem uvek ju je gurala napred.

– Trenutno spremam odbranu master rada, a potom čekam i drugu diplomu, što je za mene ogromno dostignuće, malo je reći da sam ponosna na sebe.

Zbog svega što je uradila, i zato što stalno pomera sopstvene granice, Marija često dobija pozive da gostuje u emisijama kako bi ispričala svoju životnu priču.

– Drago mi je što sam ljudima uzor na neki način, iako se ja trudim da živim sasvim normalnim životom posle svega. Ponosna sam i što sam nekim ljudima „otvorila oči“ i ulila im samopouzdanje. Ima mnogo njih koji su slični meni a koji se od straha da ne budu prihvaćeni zatvaraju u sebe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter