Izvor: Happy BSC
18.01.2022 u 12:43
0

NADA MACURA U EMISIJI „SAVETNIK“: Omikron traži slabo mesto – veoma je zarazan!

Doktorka Nada Macura bila je gošća u emisiji „Savetnik“. Ona je sa voditeljem Jovanom Romanićem razgovarala o simptomima nakon preležanog kovida.

-Virusi do sada, kao virus gripa koji je ozbiljno oboljenje, dobili smo još jedno oboljenje koje ima svoje mutacije. Virus kada uđe u organizam, on nema konkretno mesto, imao je ranije, ali mutacija omikron nema mesto, on traži slabo mesto. Može da napadne i bubrege, pankreas… svako mesto. Meni je napao najverovatnije ušni živac. Ne verujem da će omikron da pobedi sam sebe. Veoma je zarazan. Napada više decu. Sada ko god ima temperaturu, curi nos, boli ga grlo – moguće da je omikron, rekla je Nada Macura.

-D dimer je nešto što je jako bitno, savetujem da se obavezno uradi i snimak pluća. To je važilo za kovid, a važiće i za omikron. Ja i dalje kontrolišem D dimer, uvek treba biti oprezan, bez obzira na koronu. Dopler eho donjih ekstremiteta isto. Vrtoglavica, glavobolja, zujanje u ušima indikuje da se nešto dešava u moždanoj masi. Treba otići kod lekara, na ozbiljan pregled kod neurologa i skener za početak, rekla je doktorka.

-Obično pacijenti koji imaju problem sa štitnom žlezdom imaju osećaj topline u telu, a nije temperatura. Moguće takođe da se oseti toplina i od posledice korone. U tom slučaju važno je da proverite biohemiju, objasnila je.

-Moram da kažem da je naša populacija veoma izdržljiva i da smo narod koji ne treba da se plaši ničega. Kada imate simptome, javite se lekaru, ali ne treba ni biti hipohonder. Mi smo narod koji je herojski izdržao sve narode, mislim da ćemo i koronu. Fizička aktivnost, na sitnim vežbicama se insistira.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter