Izvor: merie clarre
21.11.2023 u 11:17
0

Pitanje koje muči gotovo svaku ženu: KAKO ODLOŽITI FARBANJE KOSE? Imamo odgovor!

Prečesto pranje kose, prevruća voda i alati za oblikovanje kose koji rade sa toplotom, kao što su fen za kosu ili pegla za kosu, mogu doprineti da naša boja kose pre nestane, ali prethodno izbeljivanje takođe može otežati pigmentaciju. Na sreću, slavni frizer Tom Smit pripremio je nekoliko korisnih saveta kako produžiti vreme između farbanja kose i tako zaštititi zdravlje naše kose – i našeg novčanika

Koje boje kose duže traju, a koje se brže troše?

Prema Smitu, svetle, veštačke boje kao što su ljubičasta, roze ili vatreno crvena imaju tendenciju da se najlakše troše, jer to nisu prirodne boje za kosu.

ČEST PROBLEM KOD DECE: Upozorenje za roditelje, evo zašto se javlja UPALA UHA

Ali često ni veoma hladne plavuše i smeđe ne traju dugo, jer su tople nijanse prirodne kose izgrađene od crvenkastih i žućkastih pigmenata, a ne hladnijih plavkastih nijansi.

Sa druge strane, postupci koji delimično čuvaju našu originalnu boju kose su trajniji, već samo na neki način oplemenjuju i obogaćuju prvobitnu nijansu.

Ako, na primer, koristimo samo delimično farbanje ili hajlajter, mnogo ređe ćemo morati da idemo kod frizera.

Naravno, bez obzira koju nijansu odaberete, svakako možete učiniti nešto da farba za kosu traje duže – pokazujemo savete Toma Smita.

Prema Smitu, najvažnije je da ne preterujete sa pranjem kose – ograničite se na ono što zdravlje vaše kože glave zahteva. Naravno, ovo može biti veoma individualno: nekima je potrebno da peru kosu dva puta nedeljno, dok je drugima potrebno češće čišćenje.

Takođe je važno da prilikom pranja kose ne koristite previše toplu vodu. Naravno, ne morate da perete kosu ledenom vodom, već da ostanete na toplijoj temperaturi.

Ako je moguće, koristite posebne proizvode za zaštitu boje kose u ovom slučaju – oni takođe mogu pomoći da se produži život naše boje za kosu.

Na isti način, izbegavajte korišćenje vrućih alata za oblikovanje kose, ili ako koristite nešto tako, prethodno tretirajte kosu proizvodima za zaštitu od toplote.

Važno je da zaštite kosu čak i ako izlazite na sunce – ovde možete koristiti toplotne štitnike koji se preporučuju za stilizovanje kose, ali je još bolje izbegavati direktnu sunčevu svetlost

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter