Izvor: bsc happy portal
25.11.2023 u 12:47
0

Obratite pažnju, jako je važno: KAKO SPREČITI SUVOĆU RUKU U ZIMSKOM PERIODU?

U zimskom periodu koža naših ruku konstantno je izložena nepovoljnim spoljašnjim uticajima koji dovode do njenog pojačanog sušenja. Već sama po sebi ona je siromašna lojnim žlezdama i prirodnim masnoćama, te bez adekvatne zaštite tokom hladnih dana ona postaje gruba, hrapava i ispucala.
Da biste u ovom nepovoljnom periodu godine sačuvali delikatnu kožu svojih ruku i održali je gipkom, mekom i hidriranom, dovoljno je da pratite svega nekoliko korisnih saveta:

AKO STE MEĐU NJIMA, NEMA BRIGE: Ova tri pića piju najdugovečniji ljudi

Iako nam je neophodna, voda nije baš veliki prijatelj naše kože. Čest kontakt sa vodom, naročito toplom, povećava dehidrataciju kože i dovodi do njene suvoće i hrapavosti. Naravno, nemoguće je potpuno izbeći, ali možemo smanjiti njen negativan efekat tako što ćemo ruke prati mlakom, a ne prevrućom vodom.

Hteli to ili ne, naše ruke svakodnevno su u kontaktu sa koncentrovanim hemikalijama za pranje i čišćenje koje sa kože uklanjaju njenu dragocenu prirodnu masnoću. Vremenom ovi agresivni proizvodi dovode do isušivanja kože, pa čak i pojave iritacija ili lezija koje narušavaju zdrav i negovan izgled ruku. Potrudite se da prilikom obavljanja kućnih poslova redovno koristite zaštitne rukavice i na taj način sprečite kontakt sa jakim preparatima, mehaničkim abrazivima i toplom vodom.

Ako želite da uvek imate meku i negovanu kožu ruku potrebno je da mislite i na prevenciju, a ne samo na tretmane. Nijedna krema za ruke neće vam biti od pomoći ukoliko svakodnevno isušujete ruke čestim pranjem sa jakim sapunom.
I prilikom izbora kreme treba biti posebno pažljiv, te birati one koje ne sadrže štetne konzervanse i mineralna ulja, već isključivo biljne masti i putere koji dubinski hrane i neguju kožu.

Pored redovne nege, u svoj ritual možete uvrstiti i prirodne preparate koji će vašim rukama pružiti dodatnu negu. Recimo, sasvim jednostavno možete napraviti masku za negu kože, tako što ćete pomešati kašiku meda, kašiku ulja od avokada i pet kapi eteričnog ulja. Maska se aplikuje na čiste šake, koje se zatim zaštite folijom ili plastičnim rukavicama. Ostavi se da deluje oko pola sata, a zatim ispira mlakom vodom. Ulje avokada poznato je kao sredstvo koje vraća vlažnost koži i omekšava je, pa je veoma poželjan sastojak u preparatima za negu ruku u zimskom periodu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter