Izvor: zadovoljna
07.03.2024 u 14:25
0

Zašto je karmin tako važan?

Žene nose ruž na usnama, koliko znamo, bar od 3500. godine nove ere, kada je kraljica drevnog Sumera koristila belo olovo i smrvljeno crveno kamenje da bi obojila svoje usne.

Muškarci i žene Egipta koristili su karmin kao statusni simbol. Žene u staroj Grčkoj su često nosile crveni karmin, a u srednjem veku kada je Crkva kritikovala upotrebu karmina trendseterke poput kraljice Elizabete ni tada nisu odustajale od njega.

Žene, a očigledno i muškarci, tokom istorije su nosili ruž za usne jer su shvatili da ništa ne skreće bolje pažnju na usne nego karmin, a pune usne podsvesno povezivane su sa plodnošću i lepotom. Usne se smatraju senzualnim delom tela i njihovo isticanje instant će nas učiniti privlačnijim.

Image by Thảo Trần Thị Thanh from Pixabay

Ako pitate žene zašto ga nose, rećiće vam – da bi se bolje osećale u vezi sa svojim izgledom, ali i zato što uživaju u mogućnosti da izraze svoj jedinstveni umetnički stil. Boje i sastojci su se menjali tokom vekova, ali svrha nošenja karmina ostaje ista: izražavanje unutrašnje lepote spoljašnjim ja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter