Izvor: kurir
31.01.2024 u 11:37
0

OPASNO JE ZA OČI: Doktori upozoravaju šta NE SMETE stavljati u njih

Ovaj trik sa tik Toka koji je postao popularan u periodu niskih temperatura, trebalo bi da spreči suzenje očiju po hladnom vremenu i da očuva šminku netaknutom

Ovaj trik sa tik Toka koji je postao popularan u periodu niskih temperatura, trebalo bi da spreči suzenje očiju po hladnom vremenu i da očuva šminku netaknutom. Međutim, oftalmolozi su upozorili da razmazivanje vazelina u uglove očiju može da izazove probleme mnoge zdravstvene probleme.

@danicolexx The best Vaseline hack 🫶🏼 like HOW #vaseline #vaselinehacks #vaselinetips #skincarehacks #vaselineskincare #skincaretips ♬ som original – biel real

Ovi video snimci prikupili su milione pregleda na aplikaciji Tik Tok pod oznakama #vaterieiehack i #vaselinehacks. Oftalmolozi međutim upozoravaju da bi ovaj trend mogao da izazove infekcije, pojavu čmička, fleke i zamagljen vid i pozvali su ljude da drže vazelin dalje od očiju.

KOLIKO SPAVATE? Ovo je cifra za prekomeran san

– Kapci sadrže meibomske žlezde koje pomažu da se reguliše kvalitet suza, a blokiranje ovih žlezda može izazvati komplikacije kao što su čmičak i ciste ili čak infekcije – rekao je Mark Shelton, optometrista.

Pošto su oči veoma osetljive, mazanje vazelinom blizu njih može izazvati iritaciju i upalu, što može dovesti do zamagljenog vida – upozorava Tina Pael, optičar.

Doktor Šelton upozorava da bi preterano suzenje očiju moglo biti znak sindroma suvog oka, koji takođe može uzrokovati zamagljen vid, svrab i osetljivost na svetlost.

– Preporučio bih vam da posetite svog oftalomologa koji će moći da uradi nekoliko testova kako bi proverio zbog čega oči suze i da da odgovarajući savet – dodaje on.

Stručnjaci ističu da postoje mnogo sigurniji načini da zaštite oči tokom hladnog vremena od vazelina i predlažu da nosite naočare za sunce kako biste zaštitili oči od oštrih vetrova i niskih temperatura kao i da ostanete hidrirani da biste pomogli u održavanju prirodne ravnoteže vlage u očima, smanjujući sklonost preteranom suzenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter