Izvor: B92.net
12.10.2023 u 19:42
0

ZABORAVITE NA NAPADE GLADI: Ovih 6 namirnica daju dugoročni osećaj SITOSTI

Smanjite napade gladi hranom koja vam pomaže da se osećate sito i to dugo.

VRSNI KULIRANI OTKRIVAJU VANSERIJSKI TRIK: Domaćiće, uz ovaj sastojak RIBA se više neće LEPITI ZA TIGANJ tokom prženja

U potrazi za zdravim načinom održavanja energije i sitosti tokom dana, pravilna ishrana igra ključnu ulogu. Da biste osigurali da vaše telo dobija hranljive materije koje su mu potrebne, važno je da izaberete hranu koja će vas dugo držati sitim.
Neke namirnice vam omogućavaju da se duže osećate sito jer imaju određene karakteristike koje utiču na vaš apetit.

 

Izbor hrane koji donosite igra ključnu ulogu u tome kako se osećate tokom dana. Odabir prave hrane koja će vas držati sitima može pomoći u održavanju zdravog tela, povećanju koncentracije i sprečavanju prejedanja.
Međutim, postoje namirnice koje produžavaju osećaj sitosti. To su namirnice koje sadrže visoku koncentraciju vlakana, proteina i zdravih masti, a često su bogate i drugim ključnim hranljivim materijama.

 

Hrana koja će vas duže držati sitima
Avokado
Avokado je bogat zdravim mastima i vlaknima. Ove masti doprinose osećaju sitosti i takođe pružaju mnoge druge nutritivne prednosti. Dodajte avokado u salate, sendviče ili pripremite sos od njega.

 

Avokado se preporučuje jer sadrži i vlakna i zdrave masti. Sedamdeset devet procenata težine avokada su vlakna i voda.

 

Mahunarke
Mahunarke kao što su sočivo, grašak, leblebija, crni pasulj, bogate su proteinima i vlaknima. Pružaju dugotrajnu energiju i osećaj sitosti. Možete ih dodati raznim jelima kao što su supe, čorbe ili salate.

 

To su namirnice koje sadrže složene ugljene hidrate koje vaše telo sporo vari, što vas može duže zadržati sitima.

 

Orašasti plodovi
Kada jedete orašaste plodove svaki dan, imaćete koristi jer su bogati zdravim mastima, proteinima i vlaknima, od kojih su svi hranljivi sastojci.

 

Jabuke
Jabuke su izvor vlakana, posebno pektina, koji pomaže da se osećate sito. Jedna jabuka može biti odlična užina između obroka.

 

Čia seme
Čia semenke, kao i laneno seme, dobar su izvor omega-3 masnih kiselina i vlakana.

 

Čia semenke sadrže proteine, što ih čini odličnim dodatkom ishrani, posebno za vegetarijance i vegane koji traže biljni izvor proteina. Proteini takođe pomažu da se produži osećaj sitosti. Mogu biti odličan sastojak za smutije, dajući im konzistenciju i dodatne hranljive materije.

 

Sočivo
Sočivo, koje se može smatrati superhranom, jeste vrsta mahunarki i puno je vlakana. Ako se pitate koliko bi to moglo biti, jedna šolja sočiva ima 50% vaše dnevne vrednosti vlakana na 15 grama.

 

To je neverovatno hranljiva hrana koja se često navodi kao jedan od najboljih izbora za održavanje osećaja sitosti i pružanje puno nutritivnih prednosti.

 

Osim toga, relativno je niskokalorično, što znači da možete konzumirati velike količine bez razmišljanja o unosu viška kalorija.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter