Izvor: magazin.novosti.rs
16.01.2024 u 17:17
0

OVO ĆE VAS ZGROZITI: Koliko puta se sme brisati istim peškirom i da li je bezbedno da ukućani DELE JEDAN?

Postoje neka pitanja koja izazivaju debatu u mnogim domaćinstvima. Na primer, da li se peškir mora oprati nakon prve upotrebe. Prvo i osnovno je da peškir osušite odmah nakon kupanja. U suprotnom – ako danima ostane naboran i vlažan, zbog čega može da se razvije neprijatan miris – treba ga zameniti.

Kao opšte pravilo, ne bi trebalo da koristite svoj peškir više od tri puta. Posle toga bi bilo dobro da ga promenite. Zašto? Svaki put kada se peškir nakvasi, bakterije na njemu dobijaju priliku da se šire i razmnožavaju. Posle nekog vremena, peškir postaje prilično prljav.

UŽIVAJTE U SLATKIŠIMA ČAK I KAD STE NA DIJETI: Zdrav ČOKO BRAUNI bez šećera i brašna

Druga tema za diskusiju je deljenje peškira, da li je bezbedno. Iako bi se mnogi složili da je ovo nehigijenska praksa, ona je zapravo prilično bezbedna. Naime, pošto ukućani žive zajedno, velika je šansa da već imaju iste kožne bakterije. Ipak, bilo bi poželjno da svako ima svoj peškir, posebno ako neko ima neku infekciju ili kožno oboljenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter