Izvor: Klix.ba
03.12.2020 u 13:40
0

BEBINI POKRETI U STOMAKU: Kada ćete ih osetiti, ali i podstaći

Prvi pokreti bebe veoma su biti u trudnoći. Ako ste prvi put trudni taj osećaj će vam biti verovatno nepoznat. Obično ga žene opisuju kao osećaj leptirića u stomaku. Iako se beba kreće u plodnoj vodi već u sedmoj nedelji trudnoće, prvih pokreta bit ćete svesni tek u 18. ili 20. nedelji trudnoće.

Ne zaboravite da je svako pomicanje bebe znak da je vaša beba dobro. Osim toga beba se neće pomerati konstantno jer baš kao i vama i njoj treba malo odmora i sna. Kako nedelje prolaze tako je i beba aktivnija. U periodu u od 20. do 24. nedelje beba će se više okretati i udarati vas.

U periodu od 24. do 28. nedelje bebe počinju štucati što znači da će se više i pokretati. Osim toga bebe u ovom periodu čuju pa će se pomerati i na nagli zvuk.

Od 29. nedelje beba će se kretati manje jer će joj postati tesno u vašoj maternici.

Od 32. nedelje beba je najaktivnija, udarci bebe bit će češći i različiti, a u 36. nedelji beba se spušta u završni položaj s glavom prema dole pa ćete osetiti njeno udaranje rukama i nogama, a mogući su u vaša rebra.

U periodu od 36. do 40. nedelje beba se neće tako često micati, a položaji deteta će se usporiti. Zbog toga ne biste trebali brinuti ako je beba malo utihnula, to je sve normalno.

Ako se beba ne pomera lezite na bok, stavite jastuk ispod stomaka i ostanite tako ležati neko vreme. Možete i puštati muziku svojoj bebi, posebno onu vrstu muzike na koju reaguje. Pričajte joj nežno i milujte stomak. Popijte čašu vode ili soka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter