Izvor:
04.10.2019 u 19:21
0

MAME, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su saveti za lakše dojenje beba!

Zato je normalno da u početku imate ogroman broj pitanja.

Da bi pomogli svim majkama da uživaju u dojenju, u nastavku vam predstavljamo jedan laki vodič sa trikovima koji će vam dati odlične ideje za poboljšanje dotoka, pravljenje mleka i samo dojenje.

Tople grudi daju više mleka

Masiranje grudi toplim mekanim peškirom ili tuširanje toplom vodom pre dojenja može rezultvati boljom proizvodnjom mleka. Takođe može sprešiti zapušavanje mlečnih kanala.

Kolačići i smutiji za laktaciju

Ukoliko niste osoba koja voli suplementaciju u vidu lekova, možete napraviti prirodne podsticaje za proizvodnju mleka u vidu keksića ili smutija. Potrebno je samo da imaju određene sastojke poput ovsene kaše, peskavice i pivskog kvasca.

Koristite nakit za obeležavanje strane

Neke majke vole da hrane dete samo na jednoj dojci, dok druge više preferiraju obe strane. Ako spadate u drugu grupu, bitno je da pamtite na kojoj se strani hranili dete – što je nekad teško kada imate mnogo obaveza. Jedan od najlakših trikova jeste da stavljate prsten na ruku na kojoj ste strani hranili bebu, tako da ćete uvek znati. Takođe možete koristiti gumicu za kosu ili neki drugi aksesoar.

Čuvajte mleko u posudama za led

Zamrzavanje ispumpanog mleka u kalupima za led je jedan od lakših i isplativijih načina da sačuvate mleko. Jednom kada se mleko zamrzne u ibliku kocke, možete ih čuvatiu standardnim kesama za zamrzivač.

Pijte dosta vode

Mleko čini oko 90% vode, pa je zato važno da unosite dnevno dovoljnu količinu kako biste bili zdravi i hidrirani. Takođe pomaže i kod količine mleka. Dnevno je potrebno oko 12 čaša vode da bi se zadovoljile potrebe.

Napravite lizalice od mleka

Zamrzavanje ispumanog mleka u vidu lizalice ili sladoleda je odličan način da pomognete bebi prilikom rasta zuba. Ukoliko je dete počelo da konzumira čvrstu hranu, možete dodati i banane, jabuke, avokado ili kruške da bi sladoled/lizalica bio još ukusniji.

Koristite kupus za isušivanje mleka

Iako ovo nekim majkama pada emotivno teško, svima dođe vreme da prestanu da doje. Da biste zaustavili laktaciju, dovoljno je da listove kupusa blago izgnječite (to možete uraditi oklagijom) i stavite na obe dojke. Sok kupusa sadrži enzime koji ubrzavaju proces.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter