Izvor:
19.05.2018 u 03:20
0

MOGU BITI ZAGAĐENE PESTICIDIMA: Ove namirnice će vam pomoći da jagode i maline najbolje operete!

Voće i povrće sve je veći izvor ostataka pesticida, a jedan od indikatora zagađenosti organizma pesticidima je majčino mleko u kojem je pronađen velik deo toksina.

Ovi toksini mogu biti vrlo opasni ako se dobro ne operu iz namirnica. Oni se nakupljaju u organizmu i vrlo se teško čiste iz njega a kada se nakupe u organizmu mogu izazvati autoimuna oboljenja, kao i hronične bolesti, na što upozorava i Svetska zdravstvena organizacija.

Prema količini toksina na vrhu su breskva, jabuka, paprika, trešnja, višnja i nektarine. Maline su na desetom, a jagode na dvanaestom mestu.

Voće je zato potrebno temeljno oprati, a pritom je najbolje koristiti sirće i sodu bikarbonu. Alkoholno sirće izvrstan je za ubijanje svih štetnih mikroba na voću. Soda bikarbona je zbog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta a nakon toga se može malo isprati i ostaviti u mešavini sode bikarbone i vode.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/ivanapalikuca

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter