Izvor: avaz.ba
25.06.2021 u 11:07
0

NEMA POTREBE DA SE DERETE! Dete će vas poslušati IZ PRVE, ako primenite OVO!

Sa decom često ni najmanje nije lako.

U FOKUSU: 

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ ZA HAPPY TV: Apel građanima da racionalno koriste vodu!

JEZIVO NASILJE NA ADI! Muškarac pretukao ženu na plaži, dok su svi nepomično gledali, MUP SE OGLASIO! (VIDEO)

PROGNOZA ZA PETAK: Evo kakvo nas vreme očekuje danas i za vikend

PRIMAKOV O SUSRETU SA PREDSEDNIKOM: Zahvalan sam Vučiću na podršci našem radu

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti potrošača, kojim će se ispraviti svi nedostaci

Pogotovo ako treba nešto da vas poslušaju.

Ako se to i vama dešava, ovo je rešenje.

Televizor ili svoje prijatelje čuju bez problema, ali kada im vi nešto govorite kao da pričate zidu? To je ono što zovemo selektivnim slušanjem i srećom, problem je koji relativno jednostavno možete da rešite. Psiholog Mišel Borba nudi nekoliko saveta koji će vam pomoći da vas dete čuje već nakon što mu prvi put nešto kažete.

PROČITAJTE JOŠ

BAJDEN PROGLASIO VANREDNO STANJE!

NOVO ŠOKANTNO OTKRIĆE! Kovid se pojavio mnogo pre zvanične potvrde

NOVAK UZVRATIO NA NAPADE ATP! Šta to krijete od igrača?

Pre svega, morate da se pobrinete da detetu date dobar primer i da sami budete dobri slušaoci, kao i da reagujete kada vam deca nešto govore. Zatim, obraćajte se deci sa poštovanjem.

Kada to usvojite, ispratite sledeći model:

  1. Prvo im privucite pažnju, a tek onda razgovarajte sa njima. Nekoj deci, a posebno dečacima, kojima je mnogo teže da pažnju sa igre preusmere na vas, će biti potrebno upozorenje.
  2. Još jedan vrlo praktičan savet je da stišate glas, a ne da ga povisite. Deca nisu navikla da pričate smireno i nežno i zato je verovatnije da će na smirenost reagovati.
  3. Jednom, kada pridobijete pažnju deteta, recite mu da vas gleda u oči. Neka vaša uputstva budu jasna i kratka. Ponekad je dovoljna samo jedna reč. Pričajte manje, ne više.
  4. I na kraju, zamolite dete da ponovi ono što ste mu rekli, da biste bili sigurni da je shvatilo šta od njega tražite.
  5. I još jedna važna stvar – nakon što učini ono što ste tražili, nagradite ga zagrljajem i rečima ohrabrenja. Tako ćete deci pomoći da postanu srećna, zdrava i brižna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter