Izvor: Objektiv.rs
23.07.2021 u 11:39
0

PAŽLJIVO GA KORISTITE NA KOŽI: Evo zašto limunov sok može biti OPASAN

Pažljivo ga koristite, jer može da izazove opekotine na koži

PROČITAJTE JOŠ

KON UPOZORAVA: „Već danas su pune bolnice obolelih od covida – 19“

PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Usporen saobraćaj na obilaznici oko Beograda

Ilon Mask najavio: „Tesla“ će verovatno prihvatiti bitkoin kao sredstvo plaćanja

VESIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Beograd će uskoro dobiti nove tramvaje!

ŽREB ZA TOKIJO! Ovo su Đokovićevi protivnici u startu!

Zahvaljujući kućnim trikovima, zaista smo uštedeli mnogo novca.

Kako za negu kose, tako i za negu kože. Sve češće se, kao jedan od glavnih sastojaka, pominje i limunov sok.

Međutim, sa njim bi zaista trebalo pažljivo da rukujete, jer on može da izazove opekotine. Ako biste poslušali savet nekih blogera, limunom bi ste trebalo maltene da se prskate po licu, kosi i telu kako god vam padne na pamet.

Ne budite nepromišljeni. Tačno je da je limunov sok relativno jeftin i da lepo miriše, ali nije baš bezbedno da ga koristite na licu, koži vrata, rukama i nogama. Limunska kiselina je zapravo alfa hidroksi kiselina i dobra je za eksfolijaciju kože. Međutim, obično je ima čak i do 5 odsto, a ne zaboravite da mnogi serumi sa AHA kiselinama sadrže svega 2 odsto. 

I to nije sve. U limunovom soku ima i mnogih drugih hemijskih sastojaka. To stalno previđamo, ali prirodne supstance su, takođe, hemijske supstance i vrlo različito deluju na različite ljude. Limunov sok se često preporučuje u “uradi sam” receptima za izbeljivanje fleka na koži, ali time se može izazvati vrlo neravnomerna promena boje tena.

Konkretno: možete ostati sa još upadljivijim flekama nego što su bile – samo što će sada biti svetle a ne tamne. Na kraju, od limunovog soka možete doslovce da dobijete opekotine – kod mnogih osoba koje su osetljive, a izašle su na sunce namazane ovom kiselinom, došlo je stvaranja pravih plikova. 

Zato obavezno konsultujte dermatologa pre nego što se odlučite za tretman limunskom kiselinom. Uvek prvo testirajte svaki preparat – i kupljen i napravljen kod kuće – na manjoj površini kože i koristite tek ako ne bude neželjenih efekata. Na kraju, budite oprezni kad izlazite na sunce. Ukoliko ste bili u kontaktu sa citrusima i njihovim sokom, pre izlaska se obavezo temeljno operite mlakom vodom i sapunom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter