Izvor:
31.08.2019 u 20:04
0

PREDLAŽEMO: Kako da vikend sa decom učinite zabavnim?

Kuda otići sa bebom kako bi topli dani bili puni atrakcija?

U prvim mesecima života bolje je ne voditi bebu na daleke destinacije u inostranstvo, ali vas ništa ne sprečava da planirate putovanje za vikend u blizini svoje kuće.

Zajedno do ZOO-a

Ako roditelji žele da pokažu svojoj deci životinje, ništa ih ne sprečava da odvedu svoju decu u obližnji zoološki vrt. Gledanje životinja jedna je od onih atrakcija koja je odlična za decu svih uzrasta. Kontakt sa njima može biti izuzetno fascinantna avantura za decu. Šarene ptice, egzotični primerci, različite vrste jelena iz dalekih delova sveta sigurno će oduševiti mališana i nadahnuti ga da nastavi istraživanje sveta!

Bliski susret sa prirodom

Dugi i sunčani dani savršeno su vreme za šetnju sa bebom. Svež vazduh pomaže mladom telu da se navikne na promenu temperature. Takođe je odličan način za oksigenaciju tela i jačanje imuniteta! Kontakt sunčevih zraka sa kožom povećava proizvodnju vitamina D, a sam hod podstiče razvoj deteta – dete upoznaje nove zvukove, oblike i mirise. Komunikacija s prirodom donosi i mnogo koristi za roditelje koji se mogu odvojiti od svojih dnevnih obaveza i opustiti se.

Pauza od grada

Vikend je odlična prilika za opuštanje, na primer na obližnjoj farmi. Ako je dete zdravo i vreme je lepo – vredno je iskoristiti ovu opciju i opustiti se izvan grada. Izlet do mesta gde će dete moći da vidi seoski pejzaž, slikovite voćnjake i domaće životinje još je jedna sjajna ideja za nezaboravnu avanturu u otkrivanju sveta.

Porodični izlet

Radni dan, sunčano vreme i lepa zelena trava pozivaju vas da zajednički dan provedete na prostirci okruženom prirodom. Vikend izlet je odlična ideja za porodično opuštanje i bezbrižnost. Odmor na svežem vazduhu ne zahteva mnogo pripreme i omogućiće vam da se regenerišete i napunite energijom za sledeće dane. Pre nego što roditelji povedu malu decu na piknik, potrebno je da se pravilno pripreme za različita iznenađenja koja mogu iznenaditi čak i u najmanje očekivanom trenutku – nagle promene vremena, jako sunce, ujedi insekta ili loše raspoloženje deteta.

Kad je vreme loše

Briga o detetu kada je vreme loše i napolju kiša ne znači da roditelji moraju odustati od odlaska i ostati kod kuće. Sve je više atraktivnih mesta na kojima se svi, bez obzira na godine, mogu zabavljati. Veći gradovi nude širok spektar mogućnosti – pozorišta ili igraonice stvorene posebno za potrebe najmlađih. Kišno vreme je takođe dobar izgovor za odlazak na zatovreni bazen sa svojim mališanom – neki bazeni organizuju i aktivnosti za bebe.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter