Izvor: Kurir
01.09.2021 u 13:03
0

UZ OVE SASTOJKE ĆETE IMATI MNOGO BOLJI SAN

Dobar san (ili njegov nedostatak) utiče na sve, od navika u ishrani, pa do imunološkog sistema.

Ako je nesanica nešto s čim se često susrećete, možda je vreme da promenite svoje prehrambene navike. Pogledajte koje namirnice možete ubaciti u svoju ishranu, a koje će vam pomoći da spavate bolje.

VAŽNO:

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Belivukova grupa je instrument Milov da se Vučić likvidira!

IRENA VULOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nemam ništa protiv ekoloških protesta ali mislim da imaju političku pozadinu!

VUČIĆ: Kakve su to sramne stvari, kako vas nije stid da to kažete i lažete?

SPC u Šipčaniku organizuje svečani ručak povodom ustoličenja mitropolita Joanikija

Ako je nesanica nešto s čim se često susrećete, možda je vreme da promenite svoje prehrambene navike. Pogledajte koje namirnice možete ubaciti u svoju ishranu, a koje će vam pomoći da spavate bolje.

Banane

Banane su, kao i bademi, pune vitamina B-kompleks i kalijuma, što ih čini odličnim oružjem protiv nesanice.

Smeđa riža

Smeđa riža sadrži gama aminomaslačnu kiselinu (GABA), koja smiruje nervni sistem i deluje gotovo kao prirodan sedativ.

Trešnje

Trešnje pomažu telu u otpuštanju melatonina, koji neki nazivaju „biološkim satom“ jer unapređuje cikluse spavanja i prirodnog buđenja. Takođe, trešnje mogu pomoći vašem telu kod prilagođavanja na promenu vremenskih zona.

Leblebije

Prepune su vitamina B6 koji je potreban za proizvodnju melatonina. Grickanje leblebija tokom dana pomoći će vašem telu da se opusti kada dođe vreme za odlazak na spavanje.

Kelj

Nedostatak magnezijuma u organizmu jedan je od glavnih uzroka nesanice – na sreću kelj je prepun ovog minerala.

Orasi

Orasi su odličan izvor triptofana – aminokiseline koja poboljšava san i spavanje. Triptofan se pretvara u serotonin koji podstiče spavanje, stoga slobodno gricnite nekoliko oraha nakon večere i bićete spremni za spavanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter