Izvor: zena.blic.rs
25.07.2023 u 19:16
0

Veštačka inteligencija može PRECIZNO TAČNO DA POGODI KAKO ĆE IZGLEDATI VAŠE DETE na osnovu vašeg lica: Roditelji objavili fotke svog deteta i šta je aplikacija napravila, i ne mogu da veruju

Aplikacija "Remini" uz pomoć veštačke inteligencije koja skenira fotografije, navodno, može da predvidi na osnovu izgleda lica roditelja kako će izgledati njihovo dete. Ubrzo nakon što je program postao dostupan na Apple Store-u i Google Store-u postao je broj jedan svuda u svetu. Roditelji koji su isprobali još jedno u nizu čuda veštačke inteligencije kažu da AI fotke su nekim čudom veoma precizne, evo zašto.

„Remini“ je od trenutka kada je debitovao na mobilnim telefonima postigao je ogroman uspeh jer ga je samo u Americi skinulo preko dva miliona korisnika.

Korisnici su koristili svoje fotografije i svojih partnera, sa kojima već imaju decu, kako bi videli da li će veštačka inteligencija pogoditi izgled deteta. Roditelji su na TikTok-u pokrenuli hašteg #AIbabyfilter koji ima preko sedam miliona pregleda, a konkretno hašteg za aplikaciju Remini 1.5 milijardi pregleda.

Mnogi roditelji su zaključili da je AI uspeo da pogodi kako njihovo dete izgleda samo na osnovu njihovih fotografija. Oduševljeno su delili fotografije na TikToku i komparaciju šta je veštačka inteligencija izvela iz njihovih fotografija lica i kako zaista izgleda njihovo dete

Aplikacije koje koriste veštačku inteligenciju su potencijalna opasnost

Anlitičari moderne tehnologije i Bo An direktor Instituta za veštačku u inteligenciju u Singapuru kažu da ljudi treba da vode računa kada svoje fotografije daju za skeniranje ili analizu u aplikacijama.

„Metod ‘Remini’ je istreniram da iskoristi crte i oblik lica roditelja koji će potencijalno odgovarati bebi. Aplikacija je naučena da korelacijom predvidi ishod. Međutim, generisane fotke mogu da se iskoriste u ilegalne svrhe, i zato treba voditi računa kada i gde ostavljamo naše fotografije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter